lørdag 31. mai 2008

Du Store Alpakka


Torsdag 29.mai var det flott vær og turen gikk denne gangen over åsen til Gran.

Vel fremme på Du Store Alpakka ønsket Kari Hestnes oss velkommen. Vi koste oss med kaffe og bolle før Kari fortalte den spennende historien om bedriften hun etablerte sammen med sin mann i 1999. Sist høst var de i Peru og åpnet skolen de har bygget til alpakka-gjeternes barn, et prosjekt de startet i 2004. Nå fortsetter de og vil bygge en ungdomsskole slik at barna får skikkelig skolegang.
Ønsker du å støtte prosjektet deres så les mer på http://www.dustorealpakka.no/

Alpakkaen lever høyt oppe i Andesfjellene og har et fantastisk hår som varmer mye mer enn saueull. Bedriften selger alpakka-garn og produkter i hele landet og har eget utsalg i Oslo. Vi fire damene som var med på turen fikk gjort noen gode kjøp både så strikkepinnene kan gå til høsten igjen og for å holde varmen til vinteren. Men før den tid skal vi ha mange fine turer sammen!

På bildet ser dere Gjert i sin gule "ledertrøye"foran alle de flotte fargene i garnhyllene,-jeg tror at gutta som var med på denne litt"annerledes"torsdagsturen også koste seg......også fikk de en flott tur over Lygna da!



1 kommentar:

Svein sa...

Jeg må si det var kjempeartig og til tider rørende å høre Kari fortelle. Hun og mannen har gjort en kjempejobb lokal og globalt i sitt virke. Gjert derimot, kler bedre bedriftsuniformen på Jønsjøsaga. Han er sulten støtt!