onsdag 17. mars 2010

Gjerdrum-ulykken - NMCU slakter ulykkesrapport fra Statens vegvesen

http://nmcu.org/gjerdrum-ulykken

"Både politi, vitner og lokale representanter for Statens vegvesen var enige om at det var det uasfalterte og umerkede hullet midt i en sving på den smale veien mellom Kløfta og Ask i Gjerdrum kommune som var årsaken til at motorsyklist Cato Paulsen veltet og omkom da han traff en møtende lastebil denne junidagen i 2008. 

Til og med entreprenørenes eget fagblad, Våre Veger, slo rett etter ulykken fast i overskriften til et tosiders oppslag at "MC-fører ble drept av vegarbeid". Likevel ble entreprenøren helt frikjent i rapporten fra Statens vegvesen sin ulykkesanalysegruppe (UAG).

NMCUs Trafikksikkerhetskomité har gått nøye gjennom alt bevismaterialet fra ulykken og slakter vegvesenets ulykkesrapport i et oppslag i MC-bladet nr 1/10. I artikkelen sier Jens Stumberg fra TSK at ulykkesanalysegruppen ikke har forstått hendelsesforløpet og at de kommer med irrelevante forslag til tiltak."

Du kan du lese oppslaget i MC-bladet.  Saken er også dekket på MC24s sider.  Du finner også en av mange artikler i Romerike Blad her.

Ingen kommentarer: