torsdag 31. juli 2014

Til søsterkirkene på Gran

En trio på to motorsykler dro avgårde vestover torsdag 31. juli. Som overskriften sier var Søsterkirkene på Gran målet. Og dit kom vi etter en liten times kjøretur, fra Bankplassen via Nygård og Bøn og videre over Bergermoen til Nordmokorset. Gjennom Nannestad via Kopperudfeltet og over åsen langs E16. Returen ble lagt i omtrent samme spor, bare på motsatt side av vegen.
Oppe på høyden der kirkene står, var det nyklippet og vakkert. Noen gikk rundt og stelte med gravsteder, og vi oppdaget at selveste Aasmund Olavson Vinje ligger begravet der. Historien ellers om disse praktfulle steinkirkene, kan leses på internett. Bare søk på søsterkirkene.
Etter en runde rundt steinveggene kjørte vi ned til Gran sentrum, der vi benket oss ved et utebord hos City Pub. Der ble det kaffe og Farris. Innehaveren er fra Tyrkia, og da han bodde i hjemlandet sitt, hadde han to Jawa motorsykler. En 250 og en 350. Med den største kolliderte han en gang med ei ku. Uten å skade seg - men motorsykkelen gikk det ikke like bra med.
Denne gangen kjørte Jann Harald Kristiansen, Wenche Nymoen og Svein Nymoen tur i den fine sommerkvelden.

På kirkegården står det en bauta med runer.
Den er fredet og er et nasjonalt klenodium.

Jann Harald og Svein på kirkebakken.

Ingen kommentarer: