lørdag 20. september 2014

Morsomt rebusløp

Årets høydare, og vel klubbens eldste arrangement, rebusløpet, gikk av stabelen tidligere i dag. Knut Braastad og hans mannskap sto for et løp med fine rebuser og morsomme oppgaver på de seks postene. Vel - når sant skal sies, så var det oppgaver bare på fem av de seks postene. Den siste posten, ved Nebbenes var kun til målgang, som i seg selv var en aldri så liten utfordring.
Fra plassen foran rådhuset i Sundet ledet rebuser oss til Effata i Habberstad. Der var oppgaven å synge salmesang i ett minutt. Tonene ljomet ut over nærmiljøet i forskjellig grad. Men innsatsen kunne ingen klage på. Alle gjorde sitt beste.
Da vi fikk rebuser etter det geistlige innslaget, gikk vegen til Lysakerbakken i de dype skoger på Råholt. Almenkunnskap er et nyttig stikkord under rebusløpet, for både i hoppbakken og i Gullverket var det om å gjøre å svare riktig på flest mulig spørsmål på tre minutter. I Merra, derimot, var hesteskokasting oppgaven, og på Bygdetunet i Klokkerenga var det presisjonskjøring langs ei rekke med flasker. Disse skulle veltes av passasjeren med et skaft med tennisball i et tau ytterst. Meget vanskelig og meget morsomt!
Deltakelsen i årets rebusløp var kanskje den laveste noen gang siden starten i 1985. Bare åtte lag stilte til start. Knut og Co hadde fortjent langt bedre frammøte. Så blir det spennende å se hvem som stikker av med premiene. Banketten starter klokka sju i kveld kanskje det blir flere lag der?

Jan og Jan Tore er klare for å løse første rebus.

I all hemmelighet...

Einar Førde + ATA. E + F + ATA. EF(F)ATA.

Ved Effata var det salmesang.

I Lysaker'n var temaet hoppsport.

Kate Olsen var postvakt i Merra, der oppgaven var hesteskokasting.
Wenche i dyp konsentrasjon.

Ingen kommentarer: