torsdag 2. juli 2015

På riksanleggets topp

Kveldens torsdagstur ble kjørt til hovedstaden og vel så det. Vi havnet etter ei kjapp transportetappe langs firefelten i Holmenkollen. Der sto Klaus Kromann klar med sin viten om anlegget, både skimuseet, hoppbakken og øvrige arenaområder. Vi ble vist rundt i bakken, og turen opp til toppen betalte seg med fantastisk utsikt over Oslo og deler av fjorden med øyer og holmer. Og et yrende båtliv.
Stillaset er bygget i stål og rager omtrent 70 meter over bakken på det høyeste. Den sto ferdig bygget til VM i 2011 og framstår som et gigantisk monument. Det var interessant å høre litt av historien, men ingen av oss i reisefølget hadde satt utfor på ski.
Om en ikke tør å hoppe, kan en kjøpe seg en tur ned wire-banen som går fra toppen og helt til enden av «sletta». Det koster den nette sum av 490 kroner for medlemmer av Skiforeningen og en hundrelapp mer hvis en ikke er medlem. Dermed er det bare å melde seg inn, folkens.
Etter tur i stillaset og en rask omvisning i deler av museet, fikk vi audiens til VIP-losjen der HM Kong Harald holder hus når han besøker anlegget. I tillegg fikk vi komme opp på kongetribunen. Stor stas!
Denne kvelden ble knallfin, og vi takker Tore Eidissen som fikk ordnet med omvisning. Og vi takker selvfølgelig også Klaus for at han stilte opp for oss.
Med på turen var Øystein Andersen, Tore Eidissen, Torodd Jansen, Runa Døhlen, Målfrid Brekke Lien, Inge Lien, Øyvind Berg, Bjørn Ove Brynestad, Jan Arnesen, Karl Bent Søberg, Jonny Kval, Wenche Nymoen og Svein Nymoen.
Holmenkollbakken er monumental.

Klaus Kromann, teknisk sjef for anleggene,
viste oss rundt og fortalte om fasilitetene.

Den som vil, kan spørre om å få prøve. En tur i wirene
koster flesk.

60 meter ned til bakken.

Ikke ofte vi kan stå på kongetribunen i Holmenkollen.

Ingen kommentarer: