torsdag 5. juli 2018

Skibladner framfor lenser

Torsdag 5. juli 2018. Fetsund lenser var satt på programmet for denne torsdagsturen. De sju frammøtte ble enige om å endre turen, idet vi ville få flere turer etter hverandre omtrent i samme spor, dersom vi kjørte til lensemuseet. Sånt kan vi ikke godta uten videre, så det ble nordovertur istedenfor.
Det luktet bitte litt løk da vi passerte Totenvika, og det yret av liv ved Viken II. Men vi stoppet ikke der. Nei, når det er fint vær og nesten litt for høy temperatur, lot vi hjulene rulle til Gjøvik og småbåthavna der. Der er det alltid masse folk, og i kveld - og kanskje hver sommerkveld for alt vi vet - var det dans på brygga. Folk svingte villig vekk og så ut til å storkose seg.
Ei lita stund før vi tenkte på retur, ankom Mjøsas hvite svane - Skibladner - til kai for nattehvile. Den plystret hest og tørt før den satte skovlene i revers og la til kai. Cruise på Mjøsa med den ærverdige skuta må da være noe av det beste på en slik sommerdag og -kveld.
Etter hamburgertallerkener, kaffe, is og annet munngodt, satte vi kursen hjemover igjen. Og selv om felles status ikke ble oppgjort, vil nok alle sju deltakerne si at turen av av beste sort.
Inge Lien, Målfrid Brekke Lien, Svein Nymoen, Gunnar Sletten, Jarle Brynestad, Jan Arnesen og Karl Bent Søberg var med på tur denne herlige sommerkvelden.
Jan kjørte sin gamle BMW CC900 denne gangen. På brygga
på Gjøvik sto den et klenodium til, en Honda 750 Four.

Dansefoten rykket hos mange til svensktoppar og Country & Western.

Småbåthavna er et hyggelig sted å komme på besøk til.

Inge har fått båt på hjernen...

Den hvite svane la til kai for nattehvile.

Så seile vi på Mjøsa...

Skorsteinen kneiser over dekket.

Ingen kommentarer: