onsdag 1. mai 2019

Back to Basic - ved den gamle kroa på Minnesund

Onsdag 1. mai 2019. Vårens vakreste eventyr. Noen påstår at det er Holmenkollstafetten, men det er bare en myte. Mjøsa rundt er det vakreste. I hvert fall inntil en returnerer fra Gjøvik.
Ved Cirkle K på Minnesund var det hundrevis, ja sikkert tusenvis av motorsykler. Og ved «Vestheim» hadde også mange samlet seg. Vi som møtte på Bankplassen i Sundet, omtrent 20 motorsykler og noen flere deltakere, kjørte til det nye Minnesund Velhus, som for noen år siden var Esso-stasjon og hovedstedet for Mjøsa rundt. Altså ved den gamle vegkroa. Ikke kaotisk mange motorsykler der. Allikevel var det nok et par tre hundre som svingte innom for lengre eller kortere besøk.
Skreia har blitt et sted der det samles tusenvis av mennesker denne dagen. Ved den gamle stasjonen er det arrangement med salgsboder, bilutstilling, musikk og mye mer. Kjente og ukjente stimler sammen til et endeløst virvar. Men alle ser ut til å være blide og fornøyde selv om det er trangt om plassen.
Egon på Gjøvik var nok en gang endepunktet for vår deltakelse i Mjøsa rundt. Der ble det fortært vått og tørt av forskjellig art. Pizzabuffeten skapte lange køer og venting siden de ikke hadde nok kapasitet til å levere like raskt som kundene tok unna. Men godt var det når det først ble servert.
Etter at parkeringsavgiften var betalt ble kursen satt sørover. Noen samme vei som ankommet, mens andre våget seg turen over Lygna. Vi vet ikke hvordan turen langs Mjøsa ble, men over Lygna var det kaldt og vått. Ingen fin kjøreslutt på en ellers vellykket og tradisjonell dag.
Takk for turen til alle som var med.
Minnesund. Plassen ved den gamle veikroa.

Den tidligere Esso-stasjonen er omgjort til Minnesund Velhus.

Minnesund.

Minnesund.

Skreia.

Skreia.

Skreia.

Ingen kommentarer: