mandag 21. september 2009

Knallfin høsttur

16 av klubbens medlemmer ble med på årets høsttur til Skumsjøen. Vi møttes klokka 10.00 ved Coop Marked på Hammerås, og dro derfra klokka 10.15 i nesten praktfullt høstvær. Bare noen få skyer og litt tåke over noen åser.
Første etappe gikk i ett strekk til Jevnaker via Bergermoen og Maura, der vi kjørte til høyre i rundkjøringa og over den gamle vegen forbi Helleren. Vegen er litt dumpete her og der, men slett ikke så ille som antatt. Vel framme i Jevnaker ble det kjøpt inn mat til lunsjen som skulle inntas ute.
Etter det kraftige innkjøpet satte vi kursen for Hønefoss, og tok av nordover E16. Denne vegen fulgte vi til Bjonevika, der det er en fin rasteplass. Denne inntok vi i all vår velde og fråtset i tubeost, salte pølser, skinke og ost. Det var ikke mange som dro sultne derifra.
Fra Bjonevika kjørte vi via Vassenden og til Bjoneroa, der vi dreide nordover rv245 mot Dokka. Måtte jo nå polet før det stengte. Rødvinen måtte sikres! Det rakk vi, og fra Dokka gikk turen opp rv 250 mot Synnfjell. Vi svingte imidlertid av ved Kinn kirke og kjørte over Snertingdal og Redalen, en kjempefin veg for motorsykkelkjøring. På CC-Mart'n på Gjøvik kunne de kjøpe- og klemmelystne ta ut det siste, før vi kjørte til Skumsjøhytta 15 km fra det store handelssenteret.
Det tok ikke lang tid før ankerpilsen var på bordet, og det ble et par timer ute i høstsola. Ved sekstida kom maten - koldtbordet - som var forhåndsbestilt fra Osbakken pensjonat. Velsmakende og mangfoldig. Langbordet var stilig dekket, og de fleste åt minst litt for mye og kanskje enda mer. Varene innkjøpt på Dokka kom til sin rett ved matbordet.
Utover kvelden ble det skravla og jugi sånn det pleier å bli når motorsyklister er på treff. En riktig trivelig lørdagskveld.
En praktfull solnedgang ble vi også vitne til, og Skumsjøen lå som ei glassplate rett utafor hytta til Gjøvik og Toten Sportsfiskerforening. Hytta egner seg veldig godt til slike lag, og sengeplass er det nok av. Bare en innstiller seg på å dele rom med flere, er det neppe noe problem at 30 overnatter.
Søndag la et nedbørsområde seg over store deler av Østlandet. Derfor ble tilbaketuren valgt etter raskeste rute. Vi stoppet bare på Raufoss for å fylle bensin og på Minnesund for å takke for en aldeles vellykket tur.
De som var med: Knut Braastad, Torild Tjernsmo, Geir Danielsen, Kate Olsen, Karl-Bent Søberg, Tone Ruud, Målfrid Brekke Lien, Inge Lien, Per-Roger Hansen, Reidun Ringen, Torodd Jansen, Runa Døhlen, Jarle Brynestad, Jan Arnesen, Wenche Nymoen og Svein Nymoen. Se flere bilder fra turen.

Ingen kommentarer: