fredag 25. juni 2010

Torsdagstur - Helgøya

På Wikipedia kan man lese at Helgøya i Mjøsa ligger i Ringsaker kommune i Hedmark fylke. Med sitt areal på 18,34 km² er den Norges største innlandsøy. Helgøya har siden 1957 hatt bruforbindelse til fastlandet (Nessundet bru). Øya har i dag omkring 600 innbyggere. Viktigste næringsvei er jordbruk med korn- og potetdyrking.

Det var fem som fant anledning til å møte opp i Sundet denne torsdagen - Inge L, Gjert K, Roger W, Erik M og Per Ove R.  Som planlagt gikk turen til Helgøya.  Nydelig sommervær, riktignok lettskyet men langt fra det som skal til for å skremme en motorsyklist.

Vel fremme beundret vi Eriks nye Triumph Tiger, tok vi en kaffekopp og en is.  Gjert kom rett fra jobb og måtte ha mat, og endte opp med å smake på en av potetene fra distriktet.

Hjemover kjørte vi E6, med et ufrivillig lengre stopp underveis der de drev gravearbeid knyttet til ny strekning.  Den nye brua er forresten ganske flott når du ser den badet i kveldssol.  Personlig syns jeg den vei-biten på nye E6 fra brua og ca en kilometer sydover er en estetisk flott strekning.



Ingen kommentarer: