søndag 27. juni 2010

Rottneros Park


Dette er en herregårdspark i nyklassisistisk stil, som fikk sitt nåværende utseende omkring midten av 1900-tallet. Daværende eier, Svante Påhlson (1882-1959), ville gjøre Selma Lagerlöfs «Ekeby» tilgjengelig for almenheten.
Parken har et hundretalls skulpturer, og en av dem er Gustav Vigelands «Skremt». Parken gjennomgår i dag en utvikling der tradisjon møter fornyelse, og i 2010 kommer anleggsgartnere, kunstnere og smeder til å lage idéhager, utstilllinger og installasjoner i parken.
I Nils Holgerssons eventyrpark finnes mye spennende å gjøre for barna. De kan ri på gåsen Akkas rygg eller ta en flytur over sjøen på ei svanes rygg. De kan også ta en tur med piratflåten, kjøre bil eller leke i det store skipet som er der. Foruten dette området, er parken et eldorado både for små og store.
Ved inngangen ligger den hjemmekoselige kafeen, der de selger hjemmebakt. Ut over det kan en få seg et måltid med det vi fant ut måtte være svensk gulasj-suppe. Den var smaksrik og god, men det er første gangen vi spiste gulasj-suppe med kjøttdeig og tacosmak.
Søndagsturen 27. juni brakte oss til Sunne og Rottneros Park, og området er et mylder av planter, blomster, trær, skulpturer, bassenger og mye annet. Fugler kryr det av, og nede ved stranden går det an å ta et bad. I gresset kan en være heldig å møte ville skapninger også. Fotografen var så heldig å treffe på et prakteksemplar av en buorm. En helt ufarlig skapning. For oss som var med på turen, var enigheten helt klar: En tur som gjerne kan gjentas. Og for de som har barn eller barnebarn - ta dem med. Stedet er perfekt for småtasser med høyt tempo.


Med på turen var Målfrid og Inge Lien, Torild Tjernsmo og Knut Braastad og Wenche og Svein Nymoen. Turen ble på til sammen rundt 41 mil. Øyvind Berg kom på sin nyanskaffede Ducati ST3 og ønsket oss god tur.
(Foto: Svein Nymoen)



3 kommentarer:

Per Ove sa...

Ser ut som en kjempefin tur. Ormen på det nest-nederste bildet - si litt om den..

Per Ove sa...

Nuvel, ser jo at du har skrevet at du traff på en buorm.

(boff, må visst begynne å lese litt nøyere skjønner jeg:-))

Per Ove sa...

Det var forresten er kjempestilig bilde:-)