søndag 22. mai 2011

Våt bane og god trening


Søndag 22. mai var klubbens felles treningsdag. Dette er en mangeårig tradisjon, og det er et godt tilbud til medlemmer og andre. Kanskje noen mener at denne typen kjøring og trening ikke har noe for seg, men det har den. Om farten ikke blir så stor, så avslører den svingete banen raskt hvem som behersker svingteknikk, blikk, innbremsing og gasspådrag - alt i kontrollerte former.

Denne gangen var det med tre «aspiranter» - altså unge som har som mål å ta sertifikat for lett motorsykkel. For u.t. er det ukjent om dette har hendt tidligere, men fastslår at det var veldig hyggelig med de unges representasjon og entusiasme ute på banen, og sosiale antenner utenfor.

Det regnet så og si hele tiden mens kjøringen pågikk, men så fikk vi ekstra trening i kjøring på vått underlag. Og de fleste fikk nok en påminnelse om at det sitter bedre enn en tror både i svinger og ved nedbremsing. Bremsetrening med og uten ABS sto Bernt Johan Strand for, og de fleste økte ytelsen etter hvert forsøk.
Vi hadde et lite uhell ute på banen, da en av aspirantene fikk bakhjulsslipp og veltet, men det ble kun små materielle skader.

Verre var det at to av aspirantene kjørte ut på tur hjem etter at banekjøringen var ferdig. I ganske heftig regnvær, litt sør for Gan på fylkesveg 22, kom førstemann litt for fort inn i høyresvingen, driftet ut, stivnet og bremset med resultat at forhjulet blokkerte. Dermed var lowsideren et ufravikelig faktum. Aspirant 2 ble ikke observert av u.t. siden han kom bak, men antakelig har noe av det samme skjedd med han. Heldigvis klarte møtende bil å stoppe, slik at begge skled på asfalten og stoppet i vegkanten - uskadet. Litt møre her og der, og med litt såret stolthet. Syklene kom også relativt lett fra det, med minimale skader. Vi fikk en bekreftelse på hvor viktig det er å ha ordentlig sikkerhetsutstyr. Gutta tok det fint, og er nok på vegen igjen om kort tid.

Takk til alle i følget som sto på for å hjelpe guttene og å holde orden på trafikken som passerte.

En kan vel, på tross av uhellene, konkludere med at det var en vellykket treningsdag på banen. En kan vel også konkludere med at deltakelsen var dårlig. Altså - ikke fra de som var med, men fra alle dere andre som ikke benytter dette gode tilbudet. Tre fraværende fra styret og kanskje så mange som 70 av de kjørende medlemmene, er et tankekors.

Med på kjøre dagen var Bernt Johan Strand, Knut Braastad, Torild Tjernsmo, Kate Olsen, Geir Danielsen, Espen Johannessen, John Kristian Hansen, Øyvind Berg, Henrik Christensen (aspirant), Sebastian Stenberg (aspirant), John Olav Brynestad Hansen (aspirant) og Svein Nymoen. (Foto: Eirik Strand)

Ingen kommentarer: