torsdag 30. august 2012

Vi besøkte Hurdalsenteret


Torsdag 30. august hadde vi avtale med Hurdal Syn- og Sansesenter i Hurdal, Norges blindeforbunds treningssenter for blinde og svaksynte, om et besøk der. Siden daglig leder på stedet er en meget opptatt mann, tok Bjørn Nordtømme på seg oppgaven å være omviser, siden han har vært der ofte i forbindelse med Lions.
Senteret har en gammel og en ny fløy, og vi kunne gå uhindret gjennom de fleste korridorer og inn på mange av aktivitetsrommene. Interessant å se hvor godt forholdene er tilpasset svaksynte og blinde, med treningskjøkken, spesialtastaturer til pc-en, spor i gulvene, sanserom, sansehage og mange andre innretninger.
Kvelden for øvrig var fin. Vi kjørte østsiden av Hurdalsjøen til senteret. Etter omvisningen fortsatte vi rundt Hurdalsjøen og kjørte via Gardermoen til Kløfta, der vi tok ei pause med kaffe og litt mat før turen gikk hjemover igjen.
Med på turen var Torild Tjernsmo, Knut Braastad, Torger Jensen, Bjørn Nordtømme og Svein Nymoen. Bildene viser grunnsteinen, som ble lagt ned 31. mai 2010, og litt fra den vakre sansehagen, der vi ble fristet til å forevige øyeblikket.
Takk for turen!

Ingen kommentarer: