tirsdag 4. september 2012

Svært vellykket høsttur til Strömstad

Det ble en liten strekk ved det majestetiske kraftverket
i Solbergfoss like utenfor Askim.
1. september opprant med strålende sol og helt grei temperatur. Det var dagen for høsttur til Strömstad, og i forkant hadde 24 meldt seg på til turen.
Starten gikk presis kl 10.00 fra Hammerås med første stopp på Kjellerholen, der Oslogjengen sto og ventet. På Eidsvoll Verk og ved Råholt og Dal, hang det seg på flere. Til sammen ble følget på 19 motorsykler.
I Engelsviken inntok vi herlige retter.
Fiskesuppa var helt fantastisk.
Vi valgte å dele reisefølget i to puljer, og kjørte fra Kjellerholen med 10 minutters mellomrom mellom puljene. Veiene nedover mot Solbergfoss, der vi hadde en liten strekk, er fine å kjøre motorsykkel på. Litt humpete og noen sprekker her og der.
Fra Solbergfoss kjørte vi herlige Østfold-veier til Engelsviken like utenfor Fredrikstad, der det ble lunsj ute på kaikanten. De aller fleste bestilte stedets fantastisk gode fiskesuppe, mens noen ville ha annet på tallerkenen. Hele følget ble mette og utørste, og puljene kjørte så videre med retning Skjeberg, der vi svingte av og fartet langs E6 til avkjøringen mot Strömstad. Hele turen, med pauser, tok omtrent seks timer fra starten på Hammerås.
Det var virkelig deilig å kjøre motorsykkel i det fine høstværet.
Vel framme ved hotellet, innlosjerte alle seg og nøt noen av barens herligheter, mens sola - egentlig altfor tidlig - sank mot horisonten.
Klokka 19.30 samlet alle seg rundt langbordet og inntok en variert og god buffet. Den spanderte klubben på medlemmene, mens flytende ble holdt av hver enkelt. En grei ordning som alle syntes var helt ok.
Strömstad Spa ligger fint til mellom knatter og knøs
helt ned til vannkanten.
Etter middagen var det hyggelig samvær i hotellets lobby og bar, og de fleste var enige om at en slik tur absolutt bør gjentas neste år også.
Søndag var hjemfartsdag, der noen reiste ganske tidlig, mens andre valgte å slappe av og nyte omgivelsene og kanskje noen av hotellets fasiliteter.
Takk for turen, til alle som var med på å bidra til fin kjøring og hyggelig samvær.


Med på turen var Reidun og Per-Roger, Målfrid og Inge, Espen, Kate og Geir, Torild og Knut, Edvin, Øyvind, Karl Bent, Bjørn og Torill, Wenche og Svein, Bjørn Ove, Jan Tore, Hans Olav og Anne Grethe, Berit og Bernt Johan, Hege og Per Ivar.

Ingen kommentarer: