mandag 17. september 2012

En leken og morsom høstdag

Starten gikk fra parkeringsplassen ved rådhuset.
Lørdag 15. september opprant akkurat slik alle ville ha den. Iallfall alle de som tenkte å være med på rebusløpet.
Starten var lagt til parkeringsplassen ved rådhuset i Eidsvoll sentrum, og dit kom det ni lag. De fleste kjørte to på en motorsykkel, mens et par av lagene stilte med hver sin. Olav Dalen kombinerte rebusløp og øvelseskjøring, i det hans eldste datter Andrea, var med på sin fine Honda CB 125. Fint at noen tar seg av rekrutteringen, og like fint at noen vil la seg rekruttere.
Årets oppgaver var fra lette til ganske så vriene, og mange strevde lenge for å komme på løsningen - og med det målet for etappen.
Jorunn og Morten grubler over en av rebusene.
Deltakerne havnet først i Tyttebærkroken på Eidsvoll Verk, der det var spørsmål om - ja, nettopp, tyttebær. Noen sjekket Tyttebærkroken ved Holtdammen også, men der var det ingen post.
På Finstad skole var det ringspill. I den lette brisen og det skarpe sollyset ble toppnoteringen 30 poeng. Noen fikk ingen.
Andelva rasteplass bød på boccia på grovt underlag, og det er slett ikke lett å beregne kulenes retning når de lander. Plutselig stakk kula i en helt annen retning enn en tenkte seg.
Olav og Andrea kombinerte rebusløp og øvelseskjøring.
Kan det bli bedre?
På Dal, eller rettere sagt, innenfor Skinnstudumpa, måtte deltakerne svare på finurlige spørsmål om motorsykkel. Det er et fag de fleste behersker bra, men noen måtte tenke seg nøye om før svar ble avgitt.
Så havnet en, etter å ha grublet på rebusen, på vektplassen på Minnesund. Ifølge postvakta var oppgaven å tippe lagets totalvekt - med alt utstyr slik det ble kjørt under løpet. Bare ett lag klarte å prikke inn nøyaktig antall kilo, mens resten hadde små eller litt mindre små avvik.
Gjert hadde en helt spesiell stableteknikk.
Ikke på lenge har scenen ved bankplassen blitt brukt så avansert som da siste oppgave skulle løses. Bruskassestabling. Det er ikke så lett som det kan se ut til å være. Resultatene varierte da også, og de som stablet åtte kasser oppå hverandre, måtte gi opp av fysiske årsaker. Det var ikke høyt nok under taket til flere.
Men moro var det, og en representant fra «Liker - Sundet» kom bortom og lovpriste klubben for at de brukte fasilitetene. Neste år sier vi i fra i forkant av rebusløpet, så reserverer nevnte gruppe plassen, eller deler av plassen for oss.
Under banketten på China House i Sundet var stemningen, maten og drikket som den pleier å være; god og uformell. Anne Grethe og Hans Olav kom på tredjeplass, og vant fire liter motorolje og et oljefilter, gitt av Ulf Øverbye AS på Jessheim. Jorunn og Morten stakk av med andrepremien, et forhjul gitt av Dekkmester'n Eidsvoll Verk. Og de suverene vinnerne ble Reidun og Per Roger, som vant et bakdekk fra Dekkmester'n, men gitt av Eidsvoll Motorsykkelklubb.

Anne Grethe Røsrud og Hans Olav Hognestad kom på tredjeplass.

Jorunn Lien og Morten Andersen havnet som nummer to.

Reidun Ringen og Per Roger Hansen stakk av med førstepremien.
En uttrekkspremie fra XL-Bygg Eidsvoll tilfalt Hans Petter, etter trekning mellom postvaktene som stilte opp og bidro til at rebusløpet ble så vellykket. Postvakter var Tormod Forberg, Kenneth Nymoen, Clas Egil Sterner, Hans Petter Flesvig og Torild Tjernsmo. Takk til klubbleder Knut Braastad, som sto for hele opplegget.
Lag utenfor pallen, men med æren i behold: Olav og Andrea Dalen, Tore Eidissen og Geir Vold, Jan Arnesen og Bjørn Ove Brynestad, Karl Bent Søberg og Tone Ruud, Gjert Klokkerhaug og Heidi Nyland, Svein og Wenche Nymoen.

TAKK TIL
SOM SPONSET PREMIENE

Ingen kommentarer: