torsdag 4. august 2016

En nifs opplevelse

På Bankplassen ble det rigget til Vannvittige Dager, så vi måtte parkere utenfor sperringene. Gata ble ikke full av den grunn, siden det bare var to som kom for å kjøre torsdagstur.
Øystein Haugen fra Feiring og undertegnede ble enige om å kjøre til Karl Johans gate istedenfor Ekebergrestauranten. Vel framme i hovedstaden fikk vi parkert og benket oss på hjørnet til Hard Rock Café. Der kunne vi sitte å se på folk som passerte, og vi hadde oss en hyggelig prat.
Innover kjørte vi Nannestad, Ask, Skedsmo og Gjelleråsen. Morsommere å kjøre veger med litt svinger enn bare motorveg.
Det hadde regnet og asfalten var såpeglatt enkelte steder. I bakken ned mot den gamle Tandberg-fabrikken skjedde det: Øysteins motorsykkel mistet grepet med bakhjulet og han fikk seg en lowsider. Selv om farten knapt var over 50 km/t slapp det. Sykkelen gled noen meter før den slo rundt og havnet i grøfta mellom vegen og gangvegen. Øystein kom fra uhellet uten så mye som en øm flekk. Bare plastdekslet som dekker luftingen bak på hjelmen sprakk idet han dunket hodet i asfalten. Sykkelen fikk revet av begge speilene, kåpa sprakk på høyre side og det ble noen riper her og der. Ellers var sykkelen kjørbar.
På spørsmål om vi skulle snu, svarte Øystein at han var innstilt på å kjøre til Oslo. Og siden sykkelen fremdeles var kjørbar, så gjorde vi det. Det var en rar opplevelse å se hendelsen i speilet. Heldigvis gikk det bra, og sykkelen kan repareres igjen. Dette er vel det første uhellet vi har hatt på torsdagsturene siden de startet i 2001. Men det var nifst å se.
Etter kaffe på hjørnet kjørte vi ut fra hovedstaden og tok motorvegen hjemover igjen.
Som nevnt var det bare to på tur denne gangen, og det var Øystein Haugen og Svein Nymoen.

På hjørnet til Hard Rock Café ble det kaffe, lettøl og is.

1 kommentar:

Øystein Haugen sa...

Ja, fikk jeg min første egenulykke på MC.
Men ikke den minste skramme eller ømt punkt på meg, annet enn i stoltheten.
Og når det først skulle skje:
Takk til verdens beste turfølge, som tok det med fatning.
Og om det er noen som har god tro på Metzler Maraton touring-dekk, har jeg et sett nesten ubrukte, rimelig til salgs!