torsdag 15. september 2016

Inn i solnedgangen

Så var dagen kommet - sesongens siste torsdagstur skulle kjøres. Som flere ganger før var også denne avslutningsturen lagt til Sanngrund Camping ved den store floden Glomma, like innenfor fylkesgrensa til Hedmark.
Ikke mange gangene har avslutningsturen startet med 23 grader og knallblå himmel. Men det var det denne gangen - nesten som om værgudene takket ærbødig for følget denne sommeren. Vi bøyer oss i hjelmen og bukker og takker tilbake.
Kjøreruta ble lagt om Vormsund, Skogbygda og Skarnes før vi endte opp i restauranten like ved E16. Der har de bygd på en ny fløy i restauranten, men vi er vanedyr og brukte den gamle avdelingen.
Siden stedet har åpent bare til klokka åtte, ble det en tidlig retur til de forskjellige hjem, og følget ble delvis splittet ved avreise. Noen kjørte hit og andre kjørte dit. De som ble med følget til Herbergåsen og svingte av mot Skogbygda, fikk oppleve elgtrekk i skumringen. Først, like inntil vegen, i skogbrynet ved industriområdet på Herbergåsen, sto det tre dyr. Et par kilometer lenger inn stoppet bilen foran oss for fire til, blant dem en skikkelig voksen okse. Spennende. Og en påminnelse om at en alltid må være våken for tilfeldige overraskelser.
Etter dette ble det ikke observert flere store dyr, og vi kunne kjøre mot solnedgangen og kveldshimmelen i vest for siste gang i torsdagstur-regi denne sesongen. Det er all grunn til å takke alle som har deltatt for fine turer og hyggelige lag - uansett hvor turene har gått.
På avslutningsturen var Jan Arnesen, Håkon Brubak, Knut Braastad, Olav Dahlen, Torger Jensen, Inger Marit Dahlen, Johnny Kval, Svein Nymoen, Wenche Nymoen, Jarle Brynestad, Bjørn Nordtømme og Torodd Sannerhaugen med.

Hele gjengen samlet utenfor restauranten på Sanngrund.

Ingen kommentarer: