torsdag 27. juli 2017

Østover istedenfor sør-vestover

Torsdag 27. juli 2017: Da forhandlingene på Bankplassen var over - uten håndgemeng eller annet ufint - var avgjørelsen enstemmig: Det blir tur til Slobrua istedenfor Ingierstrand.
Vi la i veg via halvparten av Skovseth-runden og over Benkemyra, Sand og Skarnes og parkerte utafor gjestgiveriet litt over sju. Turen startet 18.28 i lett regnvær og med tunge, grå skyer hengende rundt åsene i omegnen. Men det var ikke kaldt. Mye mildere enn om vinteren!
Slobrua er ikke det den var en gang i tida. Nå er vegen lagt om, så kanskje færre stopper av den grunn. Eller kanskje flere? Hva vet vi? Iallfall var det vi fem pluss tre gjester til i løpet av vårt besøk. Isdisken var tom og kuleis-utvalget besto av grønn is og lys brun is med sjokoladebiter. Noen smørbrød i disken og varmretter til selvbetjening. Joda, det var greit nok. Vi skapte jo hygge selv.
Tilbake til grunnlovsbygda tok vi bredeste veg, selv om et gammelt sagn sier at en skal følge den smale sti. Altså ble E16 og fv 171 valgene fram til Eidsvoll. Derfra spredt orden til hver enkelts gårdsplass.
I Eggerskjæringa sto det skilt med «biluhell», og bilen hang baklengs over skrenserekkverket i overkant av yttersvingen midt i bakken. Også et sted å parkere!
Denne gangen var Jan Tore Brynestad, Gunn Helén Holmboe Rosenvinge, Jan Arnesen, Øystein Haugen og Svein Nymoen med på tur.
Neste torsdagstur (3. august) er endret: I stedet for å kjøre til Hadeland Glassverk, er det klarert med Terje i Feiring at vi kan besøke han der han bor. Så møt fram og bli med. Terje ordner med grill, og hver enkelt tar med litt å grille. Det kommer til å bli en fin kveld nord i kommunen.


Jan Tore, Gunn Helén og Øystein.

Øystein, Svein, Jan, Jan Tore.

Restene.

Ingen kommentarer: