torsdag 24. mai 2018

Torsdagsturen gikk til Skjønhaug

Torsdag 24. mai 2018. For første gang siden torsdagsturene startet i 2001, ble den denne gangen lagt til Skjønhaug og Trøgstadbanen. Gokartbanen er velkjent blant mange av klubbens medlemmer, men at den skulle komme til å gjelde i kampen om diplom og t-trøye, er nytt av året, og antakelig ikke noe de torsdagsturkonkurrerende hadde i tankene.
Da klokka nærmet seg halv fem på ettermiddagen, begynte det å røyne på for de som dro nedover klokka 11.30. Å få oppleve en dag som denne på den fine, krokete banen, var vel i alles øyne kun en drøm inntil det ble ble opplevd som virkelighet. Maken til velvilje hos værgudene skal en lete lenge etter - så tusen takk, kjære værguder!
Selv om Trøgstadbanen ikke er noen høyhastighetsbane, får en god trening i å kjøre svinger og bruke blikket langt forover. Og når sola og temperaturen ellers bidrar til ekstra godt feste på asfalten, blir anledningen til å tøye grensene gode. Denne gangen satt dekkene som limt på underlaget, og kjøringen ble etter hvert som rundene ble gjennomført, bare morsommere og morsommere. Vi er heldige som er medlemmer i EMCK, som år etter år er positivt innstilt til denne kjøretreningen. Så takk til styret også, som har lagt muligheten til rette.
Selv om gjennomsnittsalderen på klubbens medlemmer stiger i takt med tidens temperatur, bidro nok dagen - arbeidsdagen - til at ikke flere enn åtte kom til banen for å kjøre. Men når banen er ettertraktet og opptatt ellers, var årets løsning helt grei. Det gjorde blant annet sitt til at «Sigurd» ligger en på etterskudd i kampen om heder og ære i torsdagstursammenheng. Så skal vi klare å slå'n, så må det være denne sommeren!
Øvelse gjør mester, heter det, og selv om ikke alle er ute etter å bli mester, så var det åtte av medlemmene som kom for å mjuke opp hofteledd, nakkesving, styrepush og andre tekniske finurligheter i løpet av kjøredagen; Karl Bent Søberg, Jann Harald Kristiansen, Målfrid Brekke Lien, Håkon Brubakk, Per Kristian Thoresen, Erik Hallgren, Svein Nymoen og Torodd Sannerhaugen.
Startlangsiden.

Før startlangsiden er det en slak s-sving.

Jann Harald Kristiansen på helt ny BMW GS1200 Adventur.

Svein Nymoen i svingen. Foto: Karl Bent Søberg.

Målfrid Brekke Lien var eneste høne i kurven denne gangen.
Foto: Karl Bent Søberg.

Bildet er fotografert før Torodd Sannerhaugen kom.
Fra venstre: Svein Nymoen, Karl Bent Søberg, Per Kristian Thoresen,
Målfrid Brekke Lien, Erik Hallgren, Håkon Brubakk og Jann Harald Kristiansen.

Ingen kommentarer: