søndag 24. august 2008

Søndagstur til Norsk vegmuseum

Sensommer og høst er en flott tid for MC-turer. Har du kjent lukten av kål og løk når du passerer forbi Skreia? Har du sett tåka ligge lavt over Mjøsa før en blek høstsol brenner den bort? Har du kjent en forfriskende kjølig vind i ansiktet mens sola varmer ryggtavla?

Det var dette vi opplevde på veg mot Hunderfossen og Norsk Vegmuseum. Det var for en gangs skyld kjønnsbalanse på turen - 3 menn og tilsvarende antall kvinner. På 4 sykler. Torodd S, Magni og Karsten H, Målfrid B L, Lisbeth og Per Ove R.

Det var et nydelig vær. Vi kjørte vestsida av Mjøsa oppover, og stoppet for kafferast på Gjøvik. Da vi passerte Skreia falt temperaturen ned til under 12 gr C. Tåka lå lavt over en strekning på et par kilometer, men forsvant bokstavelig talt som dugg for sola.

Temperaturen steg opp mot 20 gr før vi kom frem til Lillehammer. Der dreide vi vestover og passerte Jørstadmoen på vei mot vegmuseet.

Vel fremme startet vi med omvisning i selve museumsbygget. Vi ruslet rundt og beskuet gamle og nye farkoster. Etterpå spiste vi middag på Lysaker Gjestgiveri før vi ruslet rundt på uteanlegget. Du skulle sett dumpertrucken på 300 tonn!

Hjemover kjørte vi gamle E6 via Stange.

En fantastisk flott tur. Til dere som hadde tatt den helt ut med dans og tilbehør på Vanvittige dager kvelden før skal dere vite at dere gikk glipp av en virkelig flott tur:-)

Det kommer mer i klubba – men du finner noen flere bilder her.

3 kommentarer:

Svein sa...

Du må bruke selvutløseren litt innimellom, formann, så får du vært med på bilder du med....

Per Ove sa...

Slik at det ikke blir som med deg når du tar bilder: "Svein var ikke til stede da bildet ble tatt"

Svein sa...

Nettopp!