søndag 17. august 2008

Torsdagsturer - et forslag

Innimellom kommer det tilbakemeldinger om at torsdagsturene ikke passer for alle fordi det kjøres for fort.


Ferdighetsnivået hos klubbens MC-førere er svært forskjellig. Vanligvis er det 10-15 som møter opp på torsdagsturene. Det er stort sett de samme medlemmene som møter opp hver gang, og ferdighetsnivået hos disse må kunne sies å ligge i øvre del av skalaen.

Så kommer det heldigvis noen nye av og til som ønsker å være med på torsdagsturene. Noen av disse kan være medlemmer av klubben som skjelden er med, eller det kan være personer som ønsker å bli kjent med klubben gjennom å "prøve ut" en torsdagstur. Det er derfor synd om disse opplever at det kjøres for fort og av denne grunn ikke ønsker å være med i klubben, eller ikke vil være med på turene.

I tillegg er det gjerne slik at de som er "nykommere" velger å kjøre sist i køen - av ulike årsaker. De erfarne vet at dette er den mest utsatte posisjonen, foi de blir mye mer rykkete kjøring for å "henge med" - og farten er tidvis høyere enn hos de som ligger foran.

Jeg vil gjerne at klubben skal oppleves som imøtekommende og inkluderende, og vil ønske alle "nykommere" hjertelig velkommen til alle klubbens turer.

Jeg foreslår derfor at vi fremover gjør som følger:

  • Det tas en prat med "nykommerne" for å fastslå erfaring
  • Den som er turleder inviterer "nykommerne" til å kjøre rett bak turleder
  • Farten tilpasses ferdighetsnivået hos "nykommerne"

Jeg er klar over at noen av de erfarne gutta kanskje vil synes at det går litt "pinglete" i starten, men dette vil jo bedres etterhvert som ferdighetene hos nykommerne bedres.

Dette er et forslag fra meg. Jeg er takknemlig for alle innspill som måtte komme. Bruk kommentarmulighetene ved å trykke på "kommentarer" rett under innlegget.

3 kommentarer:

Svein sa...

Dette er en sak vi også bør ta med i Klubba, siden det foreløpig (tror jeg) er det eneste medium vi når alle medlemmene med.
Det «vanskeligste» i denne sammenhengen er vel å få noen til å innrømme turleder-rollen.... Skal denne rollen oppnevnes ved sesongstart tur for tur (sammen med turoppsettet), eller tas det som en selvfølge at noen påtar seg rollen?
Kanskje en sak for et medlemsmøte?

Per Ove sa...

Ser problemstillingen med at noen kanskje ikke vil påta seg rollen som turleder. Men tiden vil jo vise om dette blir et problem eller om noen av de fremmøtte tar på seg dette.

Jeg har en ubetinget positiv tro på de garvede torsdagskjørernes initiativ og pågangsmot:-)

Roar sa...

Veldig bra at dette tas opp. Jeg tror det vil vil være en stor fordel om det er en person har rollen som turleder, kanskje det kan oppnevnes/velges en første-turleder, andre-turleder osv. sånn at det alltid er med en som har den rollen?