torsdag 23. juli 2009

Ekebergrestauranten

Torsdagsturen 23. juli 2009 var foreslått til Tyrigrava eller Holmenkollen. Fra hundre prosent sikre kilder ble vi gjort oppmerksom på at Tyrigrava var feriestengt ut juli. Og Holmenkollen er jo som kjent under utbygging. Dermed ble det enstemmig vedtatt muntlig at vi kunne kjøre til Ekebergrestauranten i Oslo. Og det gjorde vi. Der var det så få at de var i ferd med å tenke på å stenge, og kokken hadde gått hjem. Vi fikk imidlertid kjøpt litt lett kost - is og rekesmørbrød og sånn, og måtte punge ut med en klekkelig sum for småtteriet. Literprisen på kaffe servert ved bordet ligger på rundt 200 kroner. Men utsikten er fenomenal, og vi var heldig med været. Og vi fikk et par gode rundetider i rundkjøringa i Lodalen før kursen ble satt mot grunnlovsbygda iejgn. Bare på slutten av hjemturen ble det litt vått, men det tørket fort. Turen var fin den, og hyggelig var det å sitte og nyte utsikten. De hyggelige på tur denne gangen var Øyvind Berg, Gjert Klokkerhaug, Øystein Frilseth, Lise Austad, Jan Waaler, Knut Braastad, Wenche og Svein Nymoen. Flere bilder finner du her.

1 kommentar:

Gjert sa...

PS Jemtland og Herjedalen ble tatt fra Norge pga en overivrig Hannibal...

I år 1642 ble Hannibal Sehested norsk statsholder og han ruster opp landet til krig mot Sverige. Samtidig samler han all makt i Norge i Akershus. I år 1643 går Norge til krig mot Sverige og taper den i år 1645. Norge og Sverige skriver under en fredsavtale i Brømsebro i år 1645 og Norge må i tillegg gi områdene Jemtland og Härjedalen til Sverige.

Karl den XII gikk til krig i Norgen i 1716, han ble drept i et slag som kjent i Halden i år 1718. Tordenskjold var seierherren i det slaget. I 1720 ble det på nytt fred mellom Norge og Sverige. i år 1751 blir grensen mellom Norge og Sverige endelig fastsatt...