søndag 3. juni 2012

Få deltakere og få varmegrader

Første helga i juni er alltid dagene for Siljansträffen utenfor Mora. Så også i år.

Denne gangen var de aller fleste opptatt av værmeldingen for dagene der borte i de dype, svenske skoger. Det så ikke spesielt lyst ut. Allikevel var det ni som tok sjansen og dro bortover.
Fredag 1. juni ble en riktig så fin dag. Sola skinte og temperaturen var helt oppe i 14 grader på turen nord-østover. Og kvelden rundt bålet var absolutt til å holde ut. Ikke plagsomt varmt. Med en ekstra genser, stilongs, ullsokker, lue, tjukke sko, boblejakke, votter og noe varmt i koppen, var det lett å unngå neglesprett i år også.
Treffet for øvrig var som det pleier. Stille og rolig. Enda stillere og roligere enn vanlig, faktisk. Rundt 50-60 spredte treffdeltakere lager ikke mye støy. Danseplattingen ble lite brukt, selv om bandet spilte så godt de kunne med blåfrosne fingre og hakkende tenner. Joda, det var kontrollert stemning.
Etter oppvåkningen lørdag morgen, ble værmeldingen igjen sjekket. Alle i vår gruppe var enige om at det var lurt å oppheve bivuakken og vende nesa mot sør-vest igjen.
Da frokosten var spist og kaffen drukket, pakket man sine eiendeler og forlot treffplassen kl. 12.00. Da hadde de første regndråpene allerede meldt sin ankomst. Noen påsto dessuten at de så snøfjoner i lufta.
Om vi vant noen hest i år, er ennå ikke brakt på det rene.
Vikinger på tur til EU denne gangen var Bernt Johan Strand, Olav Dahlen, Bjørn Roar Møller, Håkon Brubakk, Torodd Jansen, Runa Døhlen, Hans Olav Hognestad, Wenche Nymoen, Svein Nymoen.

Damene våre på Siljansträffen 2012 var Wenche og Runa. Her med en kopp god, kald rødvin.

Union Jack ble rammet inn i furuleggen i 1986 av Bjørn Roar Møller. Den sitter der fremdeles.

Selv om temperaturen var lav, var stemningen god rundt bålet på «Karl Johan».

Ingen kommentarer: