torsdag 16. mai 2013

Karjol-tur i +20

Det var rett og slett en herlig sommerkveld torsdag 16. mai. Da viste gradestokken 20 varmegrader, og sola smilte fra vesthimmelen og ned på de små krusningene over Vormas vannspeil.
Torsdagstur til Oldemors Karjol på Jevnaker sto på programmet, og det var forventet godt frammøte. Det ble det også, men antallet var både overraskende og skuffende lavt. Vel, med grunnlovsdag bare noen timer seinere, var det kanskje ikke så rart...
Herlige retter ble servert av ei koselig dame, som ikke gikk
av veien for å ta et bilde av oss staute karer.
Denne gangen bestemte vi oss for å kjøre østsida til Minnesund, og fortsette derfra over Minneåsen til Hurdal. Via Lygna skulle vi, nesten av gammel vane, kjøre gjennom Gran og til rundkjøringa ved Lunder, og så stikke over åsen til Jevnaker.
Da vi rundet opp mot Jevnaker, var de tjue varmegradene blitt til atten, men hva gjør vel det? Oppover de seige bakkene bar det, og på toppen kjente vi et merkbart temperaturskifte. Der falt både gradene og tempoet, siden det ved disse tider hvert år av og til kan være en traktor eller to på asfalt-tokt. Vi ankom den gamle damens tohjulsvogn i elleve plussgrader. Men vi var like blide!
Der fikk vi en hyggelig, liten time - med laks og kremet skogsoppsuppe. Og gratis kaffe til dessert. Serveringsdama var av det usedvanlig utadvendte og hyggelige slaget, så vi kjedet oss ikke et øyeblikk.
Hjemturen gikk raskeste rute - nemlig langs E16 til Maura. Deretter løste det lille følget seg opp, og hver og en dro hjem til sine gjemmer. Med på turen var Torodd Sannerhaugen, Svein Nymoen og Jarle Brynestad.
Neste torsdagstur: 23. mai til Økern vaffelfestival.

Ingen kommentarer: