søndag 1. september 2013

Knallfin høsttur

Da klokka klang lørdag 31. august, møtte det fram 19 deltakere til årets høsttur. Destinasjon for reisen var Karlstad i nordenden av Vänern i Sverige. Litt over klokka 10 startet den 14 motorsykkel lange rekka. Det er et flott syn å se så mange tohjulinger kjøre sammen.
Første etappe gikk til Charlottenberg, der det ble lunsj og handel inne i kjøpesenteret. Etter en times pause startet vi og fortsatte enogseksti'n videre mot øst. Lite trafikk gjorde flyten god og i Kil, et par mil før Karlstad, stoppet vi for en knestrekk.
Sånn rundt halv tre om ettermiddagen ankom vi Elite Stadshotell i byen og fikk utdelt nøkkelkort. Etter at innlosjeringen var unnagjort, samlet hordene seg i en av byens oaser, og mens vi satt der, kom turens eneste kraftige regnskyll. Men hva gjorde vel det? Vi var kommet tørt fram og satt under tak.
Reisefølget samlet seg i nabopuben halv sju, og smakte på en aperitif før middagen, som var programmert til 19.30. Maten smakte upåklagelig, og ingen gikk sultne etter at de herlige retter var langet innpå.
Så ble det lystig lag med vitser, historier og hyggelig prat ei stund utover kvelden og natta. Veloppdratte som vi er, gikk alle til sengs i akkurat passe tid. Når det er - står hver enkelt for.
Lørdag 1. september opprant med klart og svalt høstvær. Flere var ute i gatene og tittet litt på byen, før bager og vesker ble pakket og turen tilbake til de respektives utgangspunkt tok til. Vi kjørte i samlet flokk til Grenserasten, der vi spiste lunsj. Så kjørte Oslo-gjengen tilbake til hovedstaden via Vestmarka, Setskog og Bjørkelangen, mens grunnlovsgjengen benyttet fylkesveg 202 via Magnor og Austmarka til Masterud. Derfra til Kongsvinger og Skarnes på «baksida» av Glomma og videre fv 24 til Sand. Der stoppet vi og takket for ei hyggelig helg og en fin tur.
De som var med til Karlstad, byen som ble grunnlagt av Karl IX i 1584, var: Espen, Anne Berit, Hans Olav, Anne Grethe, John Kristian, Eivor, Inge, Målfrid, Olav, Inger Marit, Knut, Wenche, Svein, Bjørn Ove, Jan A., Jan H., Per Roger, Kate og Geir.

Ingen kommentarer: