fredag 30. mai 2014

Jubileumsturen - dag 2

Fredag 30. mai.
Etter en lystig kveld torsdag, med tilstander i nærheten av gardenparty, kom de fleste seg opp mens det ennå var frokosttid. Maten smakte fortreffelig, og det ble en tur på "byn" etter frokost.
Halv tolv kjørte ei lang rekke motorsykler ut fra hotellplassen med retning Kjeåsen. En liten gård 550 meter over Hardangerfjorden, anlagt på 1600-tallet. Vegen dit er spektakulær, med herlige hårnålskurver og en tunnel som får de fleste andre veger til å blekne. Utsikten fra stedet er formidabel, og en spør seg selv hva som fikk folk til å bosette seg på et slikt sted.
Etter besøket på Kjeåsen kjørte vi tilbake til Eidfjord, der det ble handlet inn mat til lunsj i det fri. Den ble inntatt på brygga i Ulvik, en drøy halvtimes kjøretur fra Eidfjord. Et perfekt sted å slappe av med selvsmurt mat som smakte helt nydelig i det varme og klare sommerværet.
Fra Ulvik gikk turen på tidligere tiders hovedvei gjennom Espelandsdalen til Granvin. En fantastisk kjøreopplevelse på motorsykkel. Så bar det gjennom det formidable tunnelsystemet og over Hardangerbrua tilbake til Eidfjord, der det smakte godt med en kald leskedrikk ute på plenen.

Olav nyter utsikten fra stien inn til Kjeåsen.

De første menneskene kom til Kjeåsen allerede på 1600-tallet.
Det tok mange tiår å bygge det hele opp.

Ute på kanten stuper fjellet nesten rett ned mer enn 500 meter.

I Ulvik spiste vi felleslunsj ute på bryggekanten.

Ingen tvil om at deltakerne koste seg ute i sola.

Ingen kommentarer: