torsdag 2. juni 2016

From down under...

Torsdagsturen 2. juni ble med internasjonalt preg. Helt fra Australia kom Julia Ortiz for å være med til hovedstaden og operahuset. Vel - ikke bare derfor. Hun er utvekslingsstudent gjennom Rotary, og Øystein Andersen tok henne med på motorsykkeltur.
29 grader var det i hovedstaden da vi ankom. Siden vi er bønder i byen, tok vi oss ikke særlig bryet med å lete fram parkeringsplasser. Vi kjørte like godt til sjøsiden av dette store marmorbygget og parkerte på promenaden under mottoet «det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse».
Iskiosken hadde akkurat stengt da vi sto i kø ved disken for å kjøpe oss noe leskende, derfor ble det for de fleste bare brus og vann denne gangen. Nøysomme som vi er, gjorde vi ikke noe stort nummer av det.
Julia er som nevnt utvekslingselev via Rotary, og har vært i Norge ca fem måneder. Innen oppholdet er ferdig har det gått ett år, og hun synes Norge er et vakkert og kaldt land. Hun har tidligere besøkt hovedstaden, men ikke på motorsykkel, så hun hadde visse forventninger til å reise sammen med en flokk med halvgamle grunnlovsbygdoriginaler. Alt i alt så det ut til at både Julia og vi andre tok det hele med fatning.
Vi varmet oss i sola i en drøy halvtime før vi ikledte oss festantrekket og ble enda varmere før turen hjemover startet. Den gikk i to puljer, så den fulle og hele oversikt har ikke skribenten. Turen ble som vanlig bra, og selv om en nøkkel ble somlet bort, var reserven tilgjengelig sammen med oppgittheten. Men er'n itte støli så kommer'n tel rette.
Denne gangen var det åtte motorsykler og ti deltakere: Bjørn Troberg, Vidar Haugen, Hans Olav Hognestad, Inge Lien, Målfrid Brekke Lien, Julia Ortiz, Øystein Andersen, Jan Arnesen, Wenche Nymoen og Svein Nymoen.
Vi kom akkurat for seint til å bli med Stena Saga til København.

Vidar Haugen, Bjørn Troberg, Hans Olav Hognestad, Wenche Nymoen,
Målfrid Brekke Lien, Inge Lien, Jan Arnesen, Øystein Andersen og Julia Ortiz.

Litt uti fjorden stikker det ut ei bade- og posørbrygge.

En turistbåt legger fra kai med feststemte passasjerer.
Vraket til høyre på bildet er av ukjent opprinnelse.


Ingen kommentarer: