mandag 1. mai 2017

Mjøsa rundt for noen og tredevte gang

En gang på 1980-tallet startet en håndfull kompiser å kjøre rundt Mjøsa. Med årene har flere og flere hengt seg på. Resultatet har blitt en massemønstring uten like i norsk sammenheng, der kanskje så mange som 5-6000 motorsykler kommer til Minnesund.
2017 må kunne sies å ha vært en av de beste Mjøsa rundt-dagene på mange år. Litt kjølig og tåke på morgenen, men det løste seg opp og sola tok over. Før de rundt 25 motorsyklene og noen flere deltakere forlot Bankplassen i Sundet, skinte sola blidt og varmt, tåka og skyene trakk seg unna og vårhimmelen gnistret i blått.
En kan kanskje påstå at vi ikke har særlig fantasi i klubben, siden vi år etter år gjentar gjennomføringen av dagen. Men hvorfor endre når de aller fleste mener det er slik det skal være? Tradisjonen tro var Østsidevegen underlaget på veg til Minnesund. Etter en drøy time der kjørte de fleste nordover langs Mjøsas vestbredd, med første stopp på Skreia. Vel første stopp og første stopp - det ble mange stopper før Skreia. Når biler og tusenvis av motorsykler beveger seg samtidig, noen i samme retning, andre i motsatt retning og atter andre ut fra og inn på vegen, blir det lett kaos. Såpass kaos og stillestående at noen ga opp og snudde før Skreia.
Men de som holdt ut, fikk se et enormt oppbud av forskjellige doninger på Skreia stasjon. Musikk, masse folk, gode tilbud på mange sorter varer og tjenester. God stemning var det.
Men vi måtte videre til Gjøvik, der middagen skulle inntas. 12-15 fra klubben benket seg ute i det fine været og fikk etter hvert sine bestilte retter. Og så endte dagen med litt mer spredt orden, der noen valgte ei kjørerute mens andre ei annen. Moro var det og hyggelig hadde vi det.

Omtrent 25 motorsykler og noen flere deltakere startet
fra Bankplassen i Sundet.

På Minnesund var det allerede mange da vi kom dit.

Like etter ankomst Minnesund. Det kom mange flere.

Før Skreia var det kø. Tidvis stillestående.

Mange slags doninger på Skreia. Denne er så stygg at den er fin.

Gutta på tur.

Wenche og Svein gjør seg klar til avreise fra Skreia.

Ingen kommentarer: