søndag 7. mai 2017

Øvelse gjør bedre

Motorsykkelklubben vår har i mange år leid gokartbanen på Skjønhaug i Østfold, som et bidrag til å mjuke opp vinterstøle kjøremuskler. Så også i år.
Det er ganske skuffende å oppleve at så få ser nytten av denne formen for trening. Kanskje det går litt for sakte eller ikke er tøft nok på en slik bane? Litt kjølig vær og noen regndråper burde ikke være nok til å bli hjemme. De sju som reiste til Trøgstadbanen kjørte i noen få dråper og etter hvert på tørr asfalt. Kjempefine forhold og god trening.
På ei av strekkene ble det satt opp kjegler, slik at de som ønsket det kunne kjøre og friske opp sik sak-musklene sine. De fleste benyttet seg av tilbudet på noen av rundene. Ved målstrekka ble det innlagt bremseprøve, der det var meningen å ta i så hardt en turde ned til stillestående. Alle mente dette er super trening for å bli trygg på egne ferdigheter. I tillegg til disse øvelsene får deltakerne god mulighet til å trene svingteknikk og blikk. Alt i alt elementer som er viktige hver gang en er ute på landevegen,
Etter bortimot tre timers kjøring sa alle seg fornøyd med dagen. Det ble spredt orden på hjemturen, og alle kom seg trygt hjem. Og snipp snapp snute, så var kjøredagen ute.
Tekst og foto: Svein Nymoen.

Vidar Haugen.

Inge Lien.

Fra venstre: Geir Danielsen, Vidar Haugen, Jann Harald Kristiansen,
Inge Lien, Knut Braastad, Svein Nymoen og Målfrid Brekke Lien.

Knut Braastad.

Geir Danielsen.

Jann Harald Kristiansen.

Målfrid Brekke Lien.

Svein Nymoen. Foto: Knut Braastad.

Ingen kommentarer: