torsdag 22. juni 2017

Interessant å se filmsnutter og høre trafikkhistorier

Veitrafikksentralen i Oslo var målet for turen denne torsdagen. Og det skulle vise seg at et slikt opplegg lokket mange ut på motorsykkel.
Det var moro å se selve sentralen, der vegnett og tunneler overvåkes døgnet rundt. Spesielt i tunnelene kan det skje mye rart, alt fra alvorlige trafikkulykker til hærverk av ungdommer på tur hjem fra fest.
Men før vi gikk og så på alle overvåkningsskjermene og fikk høre om bemanning og steder, holdt Kai Gundersen, ansatt i Statens vegvesen, et veldig interessant foredrag om trafikkens mange feller og finurligheter. Han fortalte levende om situasjoner de kommer opp i, og viste filmsnutter fra overvåkningskameraer. Det er nesten ikke til å tro at det går an å gjøre så mye rart i trafikken som noen gjør. På den annen side kan en jo fort komme opp i slike situasjoner sjøl, så det gjelder å være påpasselig.
En meget vellykket tur, så takk til Kai som engasjerte oss og til Geir og Kate som ordnet det slik at vi fikk komme til Veitrafikksentralen.
Fra Bankplassen i Sundet dro 14 motorsykler og 19 deltakere, som denne gangen var Vidar Haugen, Gunnar Sletten, Gunn Helén Holmboe Rosenvinge, Jan Tore Brynestad, Inger Marit Dalen, Karoline Dalen, Olav Dalen, Per Ivar Brynestad, Ann Kristin Ruud, Geir Danielsen, Kate Olsen, Inge Lien, Karl Bent Søberg, Wenche Nymoen, Svein Nymoen, Knut Braastad, Rolf Lysjø, Jan Arnesen og Hans Olav Hognestad.

Veitrafikksentralen.

Benket i undervisningsrommet.

Benket i undervisningsrommet.

Kai Gundersen holdt et interessant foredrag for oss.

Karoline og Kate følger nøye med.

Mer enn 60 skjermer å følge med på.

Ingen kommentarer: