torsdag 15. juni 2017

Kveldsmat i «romersk militærforlegning»

Nå sommeren er på sitt beste er det deilig å ta en tur på motorsykkel.
Det oppfattet de åtte som møtte fram til torsdagstur 15. juni. Da var Kongsvinger festning målet, og dit kom vi etter å ha kjørt fine veger via Hundsebittet, Finstad, Vardrum, Vestsida til Brårud og Vormsund. Derfra til Årnes og videre på sørsida av Glomma til Kongsvinger. Fine veger med fine svinger, men litt lav fartsgrense, synes vi.
Etter besøket på festningen, der det ble gruppefotografering på to steder (for sikekrhets skyld), kjørte vi ned til byen og tok inn på spiseriet Castrum. Castrum kan ifølge wikipedia oversettes med romersk militærforlegning. Der var det mat av mange slag, og siden Gjert gjorde comeback etter et par år, var det ingen tilfeldighet at vi valgte et ordentlig sted å spise.
Da de fleste var tilbake til sine garasjer og hus, nærmet klokka seg elleve og gradestokken viste 17 grader. Slett ikke verst, og veldig bra i forhold til mye av den våren og forsommeren vi har hatt. Hjemturen gikk via Skarnes, Sand og Gullverket.
Denne gangen var Gunnar Sletten, Karl Bent Søberg, Gjert Klokkerhaug, Jarle Brynestad, Hans Olav Hognestad, Bjørn Troberg, Jan Arnesen og Svein Nymoen med på torsdagturen.
Her står vi ved minnestatuen etter UNIFIL 1978-1998.
30000 norske soldater tjenestegjorde i perioden,
av dem ble 21 drept i tjeneste.

På en av vollene. Utsikt mot øst.

Kongsvinger festning er et fint reisemål. Masse å se på.

Ikke alt er helt nytt, nei.

Ingen kommentarer: