fredag 8. september 2017

Besøk på Hurdal syn-og mestringssenter torsdag 7.september

Høsten er her med kortere kvelder og derfor kortere turer på programmet.
Turen i dag gikk til nabobygda og Norges Blindeforbunds store stolthet, Hurdal syn-og mestringssenter.  Dette praktbygget ble en realitet etter Lions`Røde Fjær aksjon i 2009.
Vi var 4 som startet fra Bankplassen og kjørte på vestsiden av Hurdalssjøen og kom frem til avtalt tid kl.19.00 . Der satt Inger Marit og Olav og ventet på oss, hyggelig.
Inne i den flott resepsjonen ble vi ønsket varmt velkommen.
Sven Runar Knutsen, som selv har synsutfordringer, viste oss rundt på senteret. Hit kommer blinde og svaksynte fra hele landet for å delta på kurs for å lære å mestre sin nye hverdag. Man gjør seg noen tanker når man går rundt her.....
Etter en times vandring smakte det godt med kaffe og ferske hjemmebakte rundstykker. Ved senteret er det egne kurs og aktivitetstilbud for barn og ungdom. Underveis i samtalen kom det frem at en MC-tur kanskje hadde vært noe for disse? Dette syns vi hørtes spennende ut og vi vil motta en formell henvendelse på dette. Det hadde jo vært morro å kunne bidra  :-) tenk på dette folkens.
Her er linken til senteret: Hurdal syn-og mestringssenter
De som var med på turen: Jan Arvid Arnesen, Øystein Haugen, Inger Marit Ruud Dalen,Olav Dalen, Inge Lien og Målfrid Brekke Lien

Målfrid
Blide fjes etter et vellykket besøk.
                         Olav og Øystein prøver å treffe blink utifra lyd, høyest lyd er nærmest blink.
Vi får ta en nærmere titt på ulike hjelpemidler, bl.a.klokke som sier klokkeslettet.


Ingen kommentarer: