søndag 10. september 2017

Tjøme - et lite paradis

Litt over klokka 12 søndag 10. september var alle på hjul etter et vellykket opphold i Scandic Havna Hotell på Tjøme. Hotellet ligger helt nede ved sjøkanten, med egen havn og badestrand. I slike omgivelser er det lett å like seg.
Turen startet omtrent klokka 10 lørdag 9. september, og det kom 23 deltakere på 14 motorsykler til gamle Nebbenes for å kjøre sørover. Først gikk turen over til Roa og Jevnaker, der Bjørn Ove hang seg på i pulje 1. Derfra var retningen Norderhov og Ask sør for Hønefoss. Riksveg 35 ble fulgt helt til Jarlsberg, der vi svingte av på 308 sørover mot Tjøme.
Men før vi kom så langt hadde vi stoppet tre ganger. To for å strekke på kroppene og en for å spise lunsj. Gamle Eidsfoss Kro var stedet der maten ble fortært. De var informert om at et såpass stort følge kom, noe som bidro til rask og effektiv ferdigstillelse av bestillingene. Godt var det også.
Derfra gikk siste etappe i ett til vi var framme, og noen hadde det riktig så travelt med å avslutte kjøreturen. Mellom 15.00 og 15.30 var alle framme ved hotellet etter en veldig fin kjøretur. Noen regnbyger fikk vi, men vi har vært ute i mye verre vær tidligere.
Som seg hør og bør ble det sosialt og lystig lag utover ettermiddagen og kvelden. Middag var tidfestet til 19.30, og det var hovedsakelig biff på tallerkenene og øl eller vin i glassene. Alle fikk maten samtidig og den smakte godt, den også.
Etter middagen forflyttet vi oss opp i baren/salongen og tilbrakte de siste timene av kvelden der.
Søndag morgen opprant krystallklar og vindstille. Flere av turdeltakerne kjørte ut til Verdens ende før hjemturen, mens noen hadde gjøremål som krevde direkte hjemtur. Uansett så var dette en fin felles avslutning på motorsykkelsesongen.
Med på turen var Edvin Holm, Jane Britt Berntsen, Hans Olav Hognestad, Anne-Grethe Røsrud, Olav Dalen, Inger Marit Dalen, Inge Lien, Målfrid Brekke Lien, Arild Myrvoll, May Helen Østvoll, Bernt Johan Strand, Berit Strand, Torodd Jansen, Runa Døhlen, Svein Nymoen, Wenche Nymoen, Jon Kristian Hansen, Eivor Brynestad, Jan Arnesen, Bjørn Ove Brynestad, Stig Buraas, Jarle Brynestad, Karl Bent Søberg, Tone Ruud, Vidar Haugen.

Pulje 2 med strekk på Jevnaker.

Hele følget samlet i Hokksund.

Eidsfoss Gamle Kro.

Et flott skue når så mange motorsykler og motorsyklister er sammen.

Scandic Havna har egen brygge rett utenfor døra.

Ved middagsbordet.

Ved middagsbordet.

Hotellet ligger idyllisk til nede ved vannkanten.

En storskarv tørker vingene før neste bad.

Morgenidyll.

Eikenøttene var ikke helt modne enda.

Ingen kommentarer: