torsdag 20. juni 2013

Alskens gamle kjøretøy og antikviteter

Torbjørn Nilsen forteller om et aggregat han har fått tak i.
Det er nesten ikke grenser for hva han har klart å samle gjennom et langt liv.
Det var en deilig sommerdag, at Pelle sa til Kari; nå går vi ut i skogen for det er så mye bær.
Alle har vel hørt denne sangen en eller flere gagner i livet. Ikke særlig aktuell i torsdagstursammenheng, men den skaper litt assosiasjoner når det gjelder mengde.
Torbjørn's samlinger på Årnes består av en mengde gamle kjøretøy, både på to og fire hjul. Helt fra begynnelsen av 1900-tallet - sivilt og militært. Sykler, sparker, radioer, hestevogner, aggregater, traktorer, veltepetter. Nesten alt mulig.
Og det er en opplevelse å få historiene om alle gjenstandene. Torbjørn Nilsen (82) har samlet på saker og ting gjennom hele livet. Resultatet er en svær hall stappfull av nevnte artikler. Utafor er det også store og små gjenstander som alle har hver sin historie.
Vi traska rundt der i nesten to timer. Da var vi både sultne og tørste, så vi kjørte til Dahls Grill ved brua på Årnes. Der ble det etagilde med hamburgere helt opp til 250 gram. Nesten like stor som et kumlokk! Og så var Gjert med igjen, og vår bekymring om spisevegring eller sultestreik er en gang for alle dementert.
Gradestokken viste 26 varmegrader, så det var helt nydelig å kjøre tohjuling. Med på turen var Tore Eidissen, Torodd Sannerhaugen, Gjert Klokkerhaug, Karl Bent Søberg og Svein Nymoen.

Ingen kommentarer: