torsdag 25. juni 2015

A trip to Dog Valley

Vi trodde Vazelina-museet i Hunndalen ved Gjøvik var en diger hall med stor takhøyde. Det var ikke akkurat sånn i fysisk forstand - allikevel var takhøyden stor.
Akkurat da vi skulle vende nesa hjemover etter besøket til museet, sto en tredel av regnbuen i sør-øst og blendet landskapet med sine vakre farger. Vi hadde fått se på en mengde effekter fra gladrock- og rockabilly-bandet Vazelina Bilopphøggers. Den private samlingen inneholder alt fra konsertprogrammer, fænklubb-kort, cd-samlinger, destilleringsapparat, gitarer, trompet, figurer, øks, bilskjæresag til et komplett trommesett. Og enda mye mer. Dette er omhyggelig dandert i ei lita, koselig stue på omtrent ti kvadratmeter. Artig var det å få komme inn å se alt dette. Besøket kan virkelig anbefales, og en kan nå innehaver for avtale via facebook på adressen https://nb-no.facebook.com/pages/Vazelina-museet-i-Hunndalen/212067379135
Fra Bankplassen i Sundet, nesten helt på slaget 18.14, reiste sju motorsykler med åtte deltakere nordover langs Norges største innsjø og havnet i utenfor garasjen ved museet. I garasjen sto det fem flotte Harley Davidson motorsykler, som vi også fikk beskue. I tillegg til en mengde deler av praktisk og upraktisk art.
På Gjøvik delte reisefølget seg i to, og de med hjemlengsel dro direkte hjem, mens de sultne stoppet og gikk på Egon for å fylle magesekkene. På tross av litt vekslende vær, var turen en tur verdig - det synes Knut Braastad, Jan Arnesen, Bjørn Troberg, Øyvind Berg, Karl Bent Søberg, Tore Eidissen og Wenche og Svein Nymoen.
Regnbuen viste litt av sin sjarm i det vi
gjorde oss klare til å vende nesa hjemover.

Høgger'n in person.

Kanskje ikke et musikalsk apparat, men noe
må det ha betydd for Vazelina Bilopphøggers.

.Denne trompeten ble brukt under innspillen av Vazelinas «Hjulkalender».

Hjelm og briller. Det er kjente effekter for motorsyklister.

Hele gjengen: Bjørn Troberg, Øyvind Berg, Tore Eidissen, Svein Nymoen,
Jan Arnesen, Karl Bent Søberg, Knut Braastad og Wenche Nymoen.

Disse gliste i mot oss. Muligens donert av et eldre
ektepar som ikke hadde behov for dem mer?

Nabolaget er konstant varslet om opphøgging.

Ingen kommentarer: