lørdag 1. mai 2010

Kaldt og vått 1. mai

Dette årets 1. mai ble en hustrig affære. Kvart over sju om morgenen skinte sola så vidt, men etter hvert som timene gikk, trakk skyene gråere og tyngre inn over bygdene, og ved frammøte på Bankplassen klokka 10, var det 5 varmegrader og lett regn. Allikevel kom det 17 for å være med på turen til Ormlia, der det var alternativ treffplass på grunn av anleggsarbeid på Minnesund.
Ved Nebbenes Kroer nordgående hadde det allerede ankommet et bra antall da vår lille horde ankom litt over halv elleve. Turen fra bygdesentrum var kald og våt. Bare tre varmegrader viste den digitale måleren på produktet fra smilets land.
Stemningen var god på tross av at værgudene hadde helgeperm, og folk koste seg med kaffe, vafler, brus og annet snadder både inne på kroa og ved bodene rundt på området. Det ble nok ikke det helt store for ivrige kremmere, men en fikk da øvd inn noen gode salgsteknikker og -argumenter.
Ei lita bikkje var også med på Mjøsa rundt. I egen Bagster tankveske, laget spesielt for hunder, satt den der og skalv enten av kulde eller gammel vane. At den trivdes i veska var det ingen tvil om, og eieren bedyret at den ikke led noen nød selv om gradestokken viste få røde grader. Tispa hadde jo på seg rosa genser!
Rundt halv ett var det oppbrudd for noen fra klubben vår. De fleste kjørte en liten runde, kanskje til Minnesund, mens en litt stor håndfull fulgte tradisjonen og reiste til Gjøvik og åt pizza. Denne gangen på Peppe's, siden Egon var stengt grunnet oppussing. Langs Byrudberga og et stykke nordover kjørte vi i snøvær, og snøen la seg på trærne bare noen få høydemeter over oss oppi liene. Ingen kødannelser og bare en håndfull tilskuere i vegkanten bidro til jevn og fin flyt i kjøringa både til å fra den hvite byen ved Mjøsa.
Dette var nok entusiastenes 1. mai. Men vi tror at de som var med synes det var toppers på tross av værgudenes dårlige humør.

Ingen kommentarer: