mandag 24. mai 2010

Prosjekt øvelseskjøring




Prosjektet går sin gang. I dag var Tore, Svein og Per Ove samlet på trafikkskolen Leo2 på Råholt og fikk litt teoretisk påfyll av Solfrid Fredriksen. Solfrid har kjørt vogntog i en årrekke, og drevet opplæring i forsvaret på Leopard stridsvogn. At hun også kan kjøre sykkel og er utdannet trafikklærer er derfor ingen stor overraskelse.

Solfrid guidet oss gjennom det som hun betrakter som viktigst for elever som skal gjennom opplæring med tanke på sertifikat for lett sykkel, såkalt A1. Det handler om sittestilling, girvalg, forankring, blikk, kontrastyring, blindsoner, handlingsrom og å lese trafikkbildet. Hun oppfordret oss til å ha fokus på start og igangsetting, helst ha en stor plass til rådighet, girvalg, bremser, krypkjøre og terpe litt slik at kandidatene behersker det tekniske rundt sykkelen før det legges ut på landeveien.

Kursopplegget frem mot A1 ved en kjøreskole er at kandidaten starter ut med trafikalt grunnkurs. Etter dette er det veiledningstimer for trinn 2 og 3 før det er sikkerhetskurs vei. Sikkerhetskurs for bane er kun påkrevd for de som skal ta sertifikat for tung sykkel.
Du finner en link til statens vegvesen og beskrivelser av føreropplæringen her.

Det er nok mange av oss som har godt av en skikkelig oppfriskning av våre teorikunnskaper. Skulle du ønske å bryne deg og har litt tid tilgjengelig mens pølsene ligger på grillen kan du jo prøve deg på noen spørsmål her.

Ingen kommentarer: