torsdag 20. mai 2010

På tur til Oppland


Torsdagsturen 20. mai var satt opp til Viken II i Totenvika, og dit skulle turen gå via Lygna og Lena. På turdagen fikk vi imidlertid melding fra selveste styreformannen at Viken II ikke var åpen enda, så da var gode råd dyre. Til Eidsvold Restaurant 1814 kom det ni turdeltakere, og alle hodene ble lagt i bløt for å finne en god turerstatning. De bløte hoder kom til at det ville være fint å kjøre motsatt retning, altså til Minnesund og Skreia, derfra over Lensbygda og videre til Lygnasæter. Det gjorde vi, og på Lygnasæter satte vi oss stille og rolig og prøvde å sortere tarmene etter alle humper og dumper på turen dit. Siden ingen var spesielt uryddige i de indre regioner, ble det inntatt alt fra kommunepjolter via mineralvann til kaffe. De som hadde konene på ettermiddags- eller kveldsskfit, kjøpte middag.

En telefon fra grunnlovsbygda (eller var det kanskje en TIL....?) meldte om tordenvær og tunge regnbyger i paragrafenes trakter. Vi møtte regnet omtrent ved Skimteflaten, og derfra og hjem så vi ikke en tørr flekk. Men det var en fin tur, og laget før vi dro og på setra var svært så gemyttlige. Og så var det i hvert fall en som kom tørr tilbake til basen.... men det er en annen historie.
Med på turen var Øyvind Berg, Gjert Klokkerhaug, Jarle Brynestad, Torodd Sannerhaugen, Rune Lilletofte, Bjørn Nordtømme, Svein Nymoen, Øystein Frilseth og Roger Werner.

Ingen kommentarer: