fredag 28. mai 2010

Siljansträffen i Mora

Det er trefftid! Fredag 4.-søndag 6. juni går Siljansträffen av stabelen. Dette er kanskje det mest tradisjonsrike treffet - sammen med Troll Rally - som klubbmedlemmer har deltatt på opp gjennom årene. Treffet arrangeres alltid den første helga i juni, og det er Red Wings Mora MC-klubb som står som arrangør. Treffplassen ligger ca 3 km vest for Mora sentrum, i en koselig furuskog med tørr, fin skogbunn - perfekt for å sette opp telt. Plassen er tilpasset mc-folket med bålplasser og utedoer rundt omkring, samt et flott klubbhus med godt kjøkken og god plass både inne og ute. Sanitæranlegget fungerer også greit, selv under Siljansträffen. Er man allergisk mot furu- og granpollen, bør en ta med et par allergitabletter eller det som måtte passe, og en bør ikke bli ergelig om den røde motorsykkelen blir gul. Pollenmengden pleier å være stor. Myggen kan også være merkbar, men ikke verre enn at et par bokser med myggspray burde hode ei helg. Mulighetene for utfarter i nær og litt fjern omegn er mange. Blant annet kan en besøke tårnet ved Rättvik, ca fire mils kjøring sørover fra Mora. Bjørneparken i Orsa er også et mål som burde friste. Der er flere av de store rovdyrartene som tilhører de nordiske regioner, samt tiger. Nydelige dyr alle sammen, som har store områder å bevege seg på. Isbjørn er det også, og de har selvfølgelig fått laget sitt eget snømiljø der de kan kjøle seg ned. Kodiak-bjørnen var varslet installert i løpet av 2009, så det i seg selv burde lokke skuelystne.
Fredag er det installering av treffutstyr og en selv og levende muskk og dans om kvelden. Lørdag er det «Siljan Rundt» fra Mora sentrum, med flere hundre motorsykler til start, der en enten kan delta eller bare reise for å se starten. De nevnte severdigheter kan besøkes, i tillegg til mange andre, som en får informasjon om i treffets sekretariat dersom en spør. Om kvelden er det utedans, treffleker og utdeling av premier for ditt og datt. Og levende musikk, selvfølgelig.
Om noen ønsker å reise til treffet, og vil kjøre sammen med andre, møt opp til avreise fra Vormsund (Shell-stasjonen på østsida Vorma) kl. 11.00 fredag 4. juni.

Ingen kommentarer: