lørdag 15. november 2014

Tilbakeblikk på medlemsmøtet

Klubbens medlemsmøte på China House fredag 14. november samlet ikke veldig mange - bare 12 var til stede. Men de som var der fikk et lite tilbakeblikk på noe av det vi har gjort denne sesongen.
Knut viste bilder og fortalte fra tur til Portugal, der det var terrengkjøring ei hel uke til ende. Arrangør for denne turen var Touratech, og alt var lagt til rette for vellykkede og morsomme turer i Algarve-kystens varierte landskap.
Fra jubileumsturen i sommer ble det vist en liten bildeserie, med tilbakeblikk på noen herlige dager i vest.
Sist på programmet var utdeling av diplom og t-trøye til «Årets torsdagsturer». I år som de to foregående årene var det Svein Nymoen som hadde kjørt flest turer. 15 av de 21 oppsatte turene var han med på. To av de oppsatte turene ble ikke gjennomført. 47 forskjellige deltakere har til sammen kjørt 147 turer, noe som gir en gjennomsnitt på 3,1.
Knut forteller fra sin Portugaltur.

Svein fikk diplom og t-trøye i premie
for flest kjørte torsdagsturer. Trøya
er gitt av Reklamehuset på Råholt.

tirsdag 11. november 2014

Medlemsmøte fredag 14. november

En minner om at det er medlemsmøte førstkommende fredag - 14. november kl. 19.00 i China House sine lokaler. Der blir det litt av hvert, blant annet bilder fra jubileumsturen i sommer og tildeling av heder og ære til «Årets torsdagsturer».
Etter møtet blir det som vanlig anledning for de som ønsker å innta et godt måltid.
Vel møtt!

søndag 26. oktober 2014

Jubileumsfesten


Lørdag 25. oktober var bordene dekket til jubileumsfest for Eidsvoll Motorsykkelklubb. Arenaen var Nebbenes bistro og selskapslokaler. Der ble de jubilerende traktert med herlige retter og vennlig service.
Under taffelet holdt klubbleder Knut Braastad en liten tale med historiske tilbakeblikk. Han fortalte om klubbens første klubbhus i Grandalen, treffene der og et par andre steder som klubben arrangerte. Opp gjennom årene har mc-klubben hatt flere klubbhus, men siden 1996 har behovet for et slikt ikke vært til stede, og det er brukt forskjellige lokale restauranter og kafeer som møtelokaler og samlingssteder.
Klubbens aktiviteter har variert noe i årenes løp, men noen arrangementer har pågått i mange år. Rebusløp er det arrangementet som har levd lengst, med første start i 1985. Fra 2001 har det vært kjørt torsdagsturer gjennom hele sesongen, og i en periode ble det også kjørt PO-løp.
Treffkjøring har stått på klubbens agenda så å si fra starten i 1974, og det har medført mange priser – både som største klubb, lengst kjørte klubb og flere år som vinnere av «Rävreset» på Siljansträffen i Mora. Troll Rally og BMW-treffet har i tillegg til Siljansträffen vært, og er fremdeles, treff som besøkes av flere fra klubben hvert år.
Til jubileumsfesten fikk vi ordnet ei stor marsipankake med klubblogoen på. Den tok seg ikke bare godt ut – den smakte fortreffelig også. Festen i sin enkle form ble et vellykket arrangement, og alle kom seg velberget hjem etter å ha skrudd klokka en time tilbake.



Festdeltakerne benket rundt bordene på Nebbenes.

Klubbleder Knut Braastad holdt en liten tale med historisk perspektiv.

Jubileumskaka tok seg godt ut både visuelt og i smak.

onsdag 8. oktober 2014

Invitasjon til jubileumsfesten

Denne invitasjonen er sendt ut til alle på e-post som vi har adressen til. Likevel ser det ut til at vi også må ha den her på bloggen. Husk at påmelding kun er gyldig når beløpet for å delta er innbetalt på kontoen til mc-klubben.
Styret ønsker velkomment til Nebbenes.


søndag 21. september 2014

Heder og ære på banketten

Etter finlesing av resultater og telling av prikkbelastning, kunne løpsleder Knut presentere resultatlista fra rebusløpet. Det var to svært fornøyde karer som besteg det høyeste trinnet, så får de bli enige seg i mellom hvem av dem som sitter igjen med bakdekket som var premien. De kjørte hver sin motorsykkel, så kanskje en aksellerasjonskonkurranse kan avgjøre saken?

Olav og Inger Marit Dahlen kjørte inn til tredjeplass.
De vant ei oppladbar teinungsaks fra XL Bygg Eidsvoll.

Andrepremien gikk til John Kristian Hansen og hans datter,
et framdekk gitt av Dekkmester'n på Eidsvoll Verk.

Øverst på pallen sto Jan Arnesen og Jan Tore Brynestad.
De vant bakdekk gitt av Eidsvoll Motorsykkelklubb.

lørdag 20. september 2014

Morsomt rebusløp

Årets høydare, og vel klubbens eldste arrangement, rebusløpet, gikk av stabelen tidligere i dag. Knut Braastad og hans mannskap sto for et løp med fine rebuser og morsomme oppgaver på de seks postene. Vel - når sant skal sies, så var det oppgaver bare på fem av de seks postene. Den siste posten, ved Nebbenes var kun til målgang, som i seg selv var en aldri så liten utfordring.
Fra plassen foran rådhuset i Sundet ledet rebuser oss til Effata i Habberstad. Der var oppgaven å synge salmesang i ett minutt. Tonene ljomet ut over nærmiljøet i forskjellig grad. Men innsatsen kunne ingen klage på. Alle gjorde sitt beste.
Da vi fikk rebuser etter det geistlige innslaget, gikk vegen til Lysakerbakken i de dype skoger på Råholt. Almenkunnskap er et nyttig stikkord under rebusløpet, for både i hoppbakken og i Gullverket var det om å gjøre å svare riktig på flest mulig spørsmål på tre minutter. I Merra, derimot, var hesteskokasting oppgaven, og på Bygdetunet i Klokkerenga var det presisjonskjøring langs ei rekke med flasker. Disse skulle veltes av passasjeren med et skaft med tennisball i et tau ytterst. Meget vanskelig og meget morsomt!
Deltakelsen i årets rebusløp var kanskje den laveste noen gang siden starten i 1985. Bare åtte lag stilte til start. Knut og Co hadde fortjent langt bedre frammøte. Så blir det spennende å se hvem som stikker av med premiene. Banketten starter klokka sju i kveld kanskje det blir flere lag der?

Jan og Jan Tore er klare for å løse første rebus.

I all hemmelighet...

Einar Førde + ATA. E + F + ATA. EF(F)ATA.

Ved Effata var det salmesang.

I Lysaker'n var temaet hoppsport.

Kate Olsen var postvakt i Merra, der oppgaven var hesteskokasting.
Wenche i dyp konsentrasjon.

mandag 15. september 2014

Rebusløp 2014

Førstkommende lørdag er det rebusløp. Da håper sjefsarrangør Knut at mange stiller opp og blir med på leken. Starten går fra rådhuset i Sundet kl. 11.00. Derfra blir det opp til hvert enkelt lag hvor lang tid som skal brukes innenfor tidsrammen som er kl. 16.00 for siste innkomst. Løpet baseres på tomannslag, der en gjerne kan kjøre hver sin motorsykkel. En minner om at det ikke brukes mobiltelefon eller nettbrett som hjelpemidler. Startkontingent er en hundrings pr. lag.
Om kvelden er det premieutdeling på China House i Sundet kl. 19.00. God mat, godt drikke og hyggelig lag blir derfor avslutningen på uteaktivitetene i motorsykkelklubbens regi dette året.
25. oktober er det jubileumsfest på gamle Nebbenes. Invitasjon til festen kommer snart.
14. november er det meldemsmøte på China House.

torsdag 11. september 2014

På tur til campingen

Det var et lekkert følge som startet på årets siste torsdagstur. Kveldssola blir lavere og lavere, så tidspunktet for avslutningen passer godt. Inne i Sanngrunds restaurant var servicen i orden og maten god, så alle var blide og fornøyde da følget brøt opp ved stengetid.
Vi kjørte mot Vormsund og svingte av mot Ringshaug på turen utover. Via Skogbygda og Herbergåsen havnet vi til slutt på campingplassens parkering. Hjemover valgte vi å følge hovedveien via Vormsund. Derfra valgte hver enkelt sin rute tilbake til redet.
Takk for turene gjennom sommeren til alle som har deltatt. Det har vært en varm og fin sommer som vi gjerne kan tenke oss en reprise på neste år.
Denne gangen var Morten Wilhelmsen, Jon-Inge Nordheim, Jonny Kval, Bjørn Troberg, Jan Arnesen, Jarle Brynestad, Tore Eidissen og Svein Nymoen med.

Fra venstre på bildet: Jan Arnesen, Tore Eidissen, Bjørn Troberg,
Jarle Brynestad, Jon-Inge Nordheim, Jonny Kval og Morten Wilhelmsen.

torsdag 4. september 2014

Milepelen

Målfrid, Jan, Bjørn og Clas.


Tre staute karer og en tøff dame møtte på Bankplassen torsdag 4. september - en flott og varm septemberkveld. Turmålet var Milepelen i Nord-Odal. Turen gikk strake veien over Gullverket til turmålet hvor vi koste oss med kaffe og gode kaker. Mens vi satt der fikk vi besøk av Clas Egil Sterner, som også var ute på to hjul. Heimturen gikk via Skarnes og Vormsund og østsidevegen heim. Med på turen var Bjørn Troberg, Jan Arnesen, Målfrid Brekke Lien og Inge Lien

torsdag 28. august 2014

Til Tertittens endestasjon

Inntil 1966 var Urskog/Høland-banen i drift, der ett av damplokomotivene ble kalt "Tertitten". Banen var smalsporet. Det hjalp ikke. Da kommunikasjonsmulighetene langs landevegen etter hvert overtok hegemoniet, var det ikke liv laga for dampdrevet togtrafikk lenger. I dag er en kort strekning med museumsbane opprettholdt i stasjonsområdet på Sørumsand. Ved Jernbanemuseet på Hamar er en tilsvarende museumsbane i drift, og der er det den ekte Tertitten som trekker vognene.
Vi som var på torsdagstur denne fine ettersommerkvelden, tok ikke tog. Verken smalsporet eller bredsporet. Vi valgte som vanlig motorsykkel og kjørte via Vormsund, Årnes, Rånåsfoss og Blaker til Sørumsand. Der slappet vi av med varmt eller kaldt, før turen hjemover gikk via Hvam, Årnes og Vormsund. Klokka tjueen var nok de fleste tilbake ved sine baser - eller i hvert fall i nærheten.
Denne gangen var Målfrid Brekke Lien, Wenche Nymoen, Svein Nymoen, Gunnar Sletten, Jarle Brynestad og Tore Eidissen på to hjul i svingene.




mandag 25. august 2014

Staute karer på tur

Bjørn Nordtømme, Torger Jensen, Jan Arnesen,
Hans Olav Hognestad og Bjørn Troberg.

Fem staute karer satte kurs mot Rognlisaga over Minneåsen. Returen ble via Østsidevegen til Nebbenes nordgående. Med på turen var Bjørn Troberg, Hans Olav Hognestad, Jan Arnesen, Torger Jensen og Bjørn Nordtømme.

søndag 17. august 2014

Tre Totenelskere på tur

Torsdag 14. august. Tre Totenelskere møttes på Bankplassen i litt utrygt vær med Lena som mål. Det ble en fin tur med kveldssol gjennom Totenvika. Lena Grill og restaurant ble besøkt med hamburger og kaffe ute med lav kveldssol. Det ble samme vei hjem med ledsagerbil forbi Falkensvingene. Det er vel ikke alle som forstår at de ikke skal kjøre inn gjennom den nye tunnelen selv om det var rikelig med rødt lys.
Rapporten er sendt av Knut Braastad. De to andre turdeltakerne var Jarle Brynestad og Bjørn Troberg.


onsdag 13. august 2014

Ta med kamera

Torsdag 14. august har jeg ikke anledning til å kjøre torsdagstur. Da må en annen ta med kamera på torsdagsturen og legge ut bilde(r) og navn på deltakerne. Som en nødløsning kan evt. bilde og tekst sendes til sonymoen@icloud.com, så legger jeg det ut fra min iPad.
God tur til dere som drar.
mvh Svein

torsdag 7. august 2014

Hadeland framfor flyplassen

Stemningen for å kjøre til hovedflyplassen var heller laber. Derfor valgte de frammøtte å ta turen via Lygna til Café Oscar II på Brandbu. Der var servicen og maten god. Utsikten ut over Randsfjorden det samme.
Men bensinslangen på Gjerts BMW var ikke god. Den sprakk så bensinen nærmest fosset ut. Fra Lygna og fram til restauranten mente Gjert at det minket tre-fire liter. Dermed måtte tyskerkrakken bli igjen på Hadeland mens sjåføren ble eksosrypestegg på kasserer Nordtømmes motorsykkel.
På tur mot Brandbu kjørte vi via Finstad, Dal og Hurdalssjøens vestside til Hurdal. Vegen opp mot Lygna er under asfaltering, og var slett ikke så ille humpete som vi fryktet. Fra Lygna og ned mot Brandbu er den nye vegstrekningen tatt i bruk. Fint har det blitt.
Reisefølget tok raskeste veg tilbake til grunnlovsbygda, langs E16 over åsen til Maura og videre hvert til sitt.
Et hyggelig lag der Ina Sætre, Øystein Andersen, Jan Arvid Arnesen, Geir Danielsen, Kate Olsen, Tore Eidissen, Wenche Nymoen, Bjørn Nordtømme, Gjert Klokkerhaug og Svein Nymoen var med.

Utenfor Café Oscar II i Røykenvik ved Randsfjorden.

torsdag 31. juli 2014

Til søsterkirkene på Gran

En trio på to motorsykler dro avgårde vestover torsdag 31. juli. Som overskriften sier var Søsterkirkene på Gran målet. Og dit kom vi etter en liten times kjøretur, fra Bankplassen via Nygård og Bøn og videre over Bergermoen til Nordmokorset. Gjennom Nannestad via Kopperudfeltet og over åsen langs E16. Returen ble lagt i omtrent samme spor, bare på motsatt side av vegen.
Oppe på høyden der kirkene står, var det nyklippet og vakkert. Noen gikk rundt og stelte med gravsteder, og vi oppdaget at selveste Aasmund Olavson Vinje ligger begravet der. Historien ellers om disse praktfulle steinkirkene, kan leses på internett. Bare søk på søsterkirkene.
Etter en runde rundt steinveggene kjørte vi ned til Gran sentrum, der vi benket oss ved et utebord hos City Pub. Der ble det kaffe og Farris. Innehaveren er fra Tyrkia, og da han bodde i hjemlandet sitt, hadde han to Jawa motorsykler. En 250 og en 350. Med den største kolliderte han en gang med ei ku. Uten å skade seg - men motorsykkelen gikk det ikke like bra med.
Denne gangen kjørte Jann Harald Kristiansen, Wenche Nymoen og Svein Nymoen tur i den fine sommerkvelden.

På kirkegården står det en bauta med runer.
Den er fredet og er et nasjonalt klenodium.

Jann Harald og Svein på kirkebakken.

torsdag 24. juli 2014

Kyllingbryst og tordenbyger

Langs Mjøsa er det store anleggsområder, så vi valgte å kjøre til Hamar via Gullverket, Malungen, Tangen og Stange. Rundt oss hang kraftige tordenbyger som ga oss lynglimtene i alle fasonger, både bortover og nedover og i siksak. Vi kom oss fram til byen på så å si tørre veger, mens hjemturen ga litt regn og ganske våt asfalt over lange strekninger.
På Hamar ble det fortært vått og tørt, kaldt og varmt. Mens vi satt der kom ei skikkelig våt regnskur. Godt var det da å ha en stor parasoll over bordet som tok imot de store vannmengdene.
Denne gangen var Tore Eidissen, Hans Olav Hognestad, Jan Arnesen, Mona Hansen Brubakk, Håkon Brubakk og Svein Nymoen.


torsdag 17. juli 2014

Våt retur fra Gjøvik

Innen vi var hjemme etter denne torsdagsturen, var flere av deltakerne våte til skinnet. Lyn, torden og regnskyll som minnet om tropisk regn, startet før vi var på Kapp. Fra småbåthavna på Gjøvik så vi ei lita regnskur i den retningen vi skulle kjøre, og var ikke spesielt bekymret for den. Men den vokste jaggu fort! Så da ble det som det ble.
Allikevel var det hyggelig å sitte ved vannkanten og ta en kaffekopp og et beger med is. I det fjerne så vi Skibladner nærme seg, og ved siden av bordet sto en modell av nevnte skute. Hjuldamperen nådde ikke fram før vi var forduftet, så den hese fløytelyd gikk vi glipp av denne gangen.
Både til og fra Gjøvik måtte vi vente noen minutter der den nye tunnelen bygges, men ingen hang med nebbet av den grunn.
Denne gangen var Hans Olav Hognestad, Anne Grethe Røsrud, Bjørn Ove Brynestad, Jan Arnesen og Svein Nymoen med på torsdagstur.

Det er fint å sitte på kaia ved Gjøvik og se på båtlivet,
spise is, drikke kaffe og løse verdensproblemer.

torsdag 10. juli 2014

Viken II en sommerkveld

Gradestokken viste 26 varmegrader da starten gikk fra Bankplassen torsdag 10. juli. Nesten like varmt som i Saltdal, der det var målt 33,4 grader. Ni skinnende blanke motorsykler og 11 deltakere på denne turen, som hadde Viken II i Totenvika som reisemål.
Der var det camping- og badeliv, uten at noen av oss ble involvert i det. Store og små båter fartet til og fra flytebryggene, og folk flest nøt den varme og fine kvelden.
Kjøreturen ble lagt via Østsidevegen til Minnesund og videre opp Feiringsida av Mjøsa. Og tilbake kjørte vi like godt samme veg, bare i motsatt retning. Ved Minnesund løste følget seg opp, og hver dro til sitt etter en fin tur og et hyggelig opphold på Viken II.
Med på turen var Bjørn Troberg, Jan Arnesen, Øyvind Berg, Knut Braastad, Torild Tjernsmo, Målfrid Brekke Lien, Inge Lien, Håkon Brubakk, Mona Hansen Brubakk, Wenche Nymoen og Svein Nymoen.

Viken II viste seg fra sin aller beste side da turdeltakerne benket
Seg rundt bordet og inntok vått og tørt, kaldt og varmt.

torsdag 3. juli 2014

Kveldstur til Romerikes hovedstad

Dagen før den amerikanske grunnlovsdagen kjørte seks motorsykler med åtte deltakere avgårde fra Eidsvolls hovedstad, Sundet. Det skvulpet lett mot paviljongen ute i Vorma, og krusningene sendte reflekser av den varme ettermiddagssola mot Bankplassen.
Avgang omtrent etter tidsskjemaet, og turen gikk via Sagmoen, Bergerlinna, Nordmokorset, Gardermoen, Gjerdrum og til Lillestrøm. Der ble det litt av hvert både for sultne og/eller kaffetørste hos Jekyll & Hyde. Meget god mat!
Med mette mager satte vi kursen tilbake mot grunnlovsbygda, og veivalget var via Leirsund, Lindeberg, Kløfta, Randbydalen, Nordkisa, Dal og Finstadjordet, før hver og en kjørte hjem til sine respektive baser.
Takk for turen. De som var med: Jan Arnesen, Øyvind Berg, Gjert Klokkerhaug, Målfrid Brekke Lien, Inge Lien, Wenche Nymoen og Svein Nymoen.

Vel framme i Lillestrøm måtte det fotograferes, som seg hør og bør.
Noen er heldige å få være med to ganger.

Jan, Svein, Målfrid, Wenche, Inge og Gjert.
Øyvind fotograferte.

torsdag 19. juni 2014

Milepelen på Sand

Kanskje ikke akkurat noen stor historisk milepæl, men det er alltid hyggelig å ta turen til serveringsstedet Milepelen i Nord-Odal. Denne gangen var det truende skyer og kraftige byger rundt omkring, men vi var heldige å komme tørt unna hele oppdraget.
Inne ble de hyggelige damene bak disken konfrontert med varierte ønsker, noe de tok med godt humør og høy grad av serviceinnstilling. Da vi var fornøyde, og etter at bilde var tatt, kjørte vi samme veg tilbake som vi dro - via Gullverket. Noen sauer beitet i veikanten ved Benkemyra, ellers var trafikken minimal.
Denne gangen var Bjørn Nordtømme, Torger Jensen, Rune Lilletofte, Jarle Brynestad og Svein Nymoen med på turen.

Rune Lilletofte, Bjørn Nordtømme, Torger Jensen,
Jarle Brynestad og Svein Nymoen.

torsdag 12. juni 2014

Hole in one på Losby gods

Golfbane, piquet-trøyer og champagne-glass er ikke hverdagskost for motorsyklister. Et par av oss hadde slik trøye, men resten av de nevnte ingredienser sto golfklubbens medlemmer for. Losby gods var målet for denne torsdagsturen. Stedet ligger vakkert til på Finstadjordet ved Lørenskog. Foruten golfklubb er det hotell, der hvem som helst kan losjere ei natt eller flere.
Vi nøyde oss med kaffe og nystekt vaffel med rømme og jordbærsyltetøy, etter å ha tatt raskeste veg langs E6 til vi måtte svinge av ved Karihaugen. Returen la vi om Strømmen og Nannestad, der det er mindre trafikk og flere svinger.
Med på turen var Bjørn Nordtømme, Torger Jensen, Gunnar Sletten, Øyvind Berg, Inge Lien, Wenche og Svein Nymoen.

Losby gods huser hotell og golfklubb. Her har vi parkert
utenfor. Anlegget er forseggjort og velpleiet.

Kaffe og nystekte vafler smakte godt.

søndag 8. juni 2014

Siljansträffen for 44. gang

De aller fleste deltakerne på Siljansträffen er eldre enn selve treffet. Forgubbingen er helt tydelig, men allikevel ser det ut til at alle koser seg på den fine treffplassen.
Denne gangen var klubben representert med bare seks deltakere, og det er en slags rekord, det også. Ingen Morahest for den innsatsen, med andre ord.
Lørdag var det tilløp til litt dramatikk da en av treffdeltakerne ble kjørt bort på båre. Hva som hadde skjedd, er usikkert, men både brannkorps og ambulanse kom og bisto den nødstedte. Ut over det gikk treffet som vanlig. Stillle og rolig, med et par tilløp til krangel, som endte i en blåveis på hver av partene. Dumt - men noen lærer aldri.
Og så var det et utdrikkingslag innom utpå kvelden lørdag, der hovedpersonen solgte marsipanpikker for å finansiere et eller annet. Marsipan er godt det. Flere kjøpte, og objektet havnet i hovedsak hos de kvinnelige deltakerne, til latter og moro for de aller fleste.
Men ellers var det ingen store overraskelser i løpet av helga. Været var på deltakeres og arrangørers side, med bare ei regnskur natt til lørdag. Da var de fleste i soveposene, så sånn sett gjorde det ingen verdens ting. En bakdel med årets utgave var den rå veden. Tidligere år har denne vært av prima kvalitet, mens veden i år sikkert var av god kvalitet, men ikke tørr. Vi fikk fyr allikevel.
Det bør nevnes at Edvin Holm var på Siljansträffen for 30. gang, mens Håkon Brubakk deltok på sitt 20. treff.
Denne gangen var Håkon Brubakk, Hans Olav Hognestad, Bjørn Ove Brynestad, Bjørn Roar Møller, Edvin Holm og Svein Nymoen med fra Eidsvoll Motorsykkelklubb.

Det var tilløp til dramatikk da brannvesen og ambulanse
dukket opp for å hjelpe en treffdeltaker i dårlig form.

Et utdrikkingslag la turen innom treffplassen. Den vordende
brud solgte marsipanpikker for å finansiere utskeielsen.

En hund etter mc-treff er denne lille karen.

mandag 2. juni 2014

Siljansträffen står for døren

Fra fredag 6. juni til søndag 8. juni arrangeres Siljansträffen på Lomsmyren utenfor Mora. Det er bare å sjekke campingutstyret, pakke på motorsykkelen og legge i veg. Værutsiktene forandrer seg litt hele vegen, men følg med - det blir sikkert bra! Vi håper alt legger seg til rette for nok et hyggelig motorsykkelmøte der borte i furuskogen.

søndag 1. juni 2014

Deltakerne på jubileumsturen 2014

Bernt Johan Strand, Aril Myrvoll, Karl Bent Søberg, Olav Dahlen, Hans Olav Hognestad,
Bjørn Ove Brynestad, Edvin Holm, Jann Harald Kristiansen, Bjørn Roar Møller, Jan Arnesen,
Jarle Brynestad, Wenche Nymoen, Kate Olsen, Anne Grethe Røsrud, Tone Ruud, Torild Tjernsmo,
Jane Brit Berntsen, Espen Johannessen, Knut Braastad, Målfrid Brekke Lien, Inge Lien,
Runa Døhlen, Torodd Jansen, Bjørn Nordtømme, Inger Marit Dahlen, May Myrvoll, Geir Danielsen
og fotografen, som er Svein Nymoen.

Jubileumsturen over

Søndag 1. juni.
Å, for ein strålande morgon... Fjellheimen var badet i sol lenge før de fleste våknet. Jubileumsturens siste dag sto ikke noe tilbake for de tre foregående.
Hjemtransporten ble litt spredt i avreisetidspunkt og rutevalg. Noen dro nesten grytidlig, andre litt mindre tidlig, og den største gruppa satte av sted halv elleve. Turen gikk via Tuddal og Sauland. Vi stoppet i Sauland og fylte bensin på motorsyklene og brus eller annet til sjåfører og passasjerer. Deretter gikk turen gjennom Notodden og Kongsberg før vi stoppet i Hokksund og inntok lunsj.
Derfra delte gruppa seg i to, sånn at Oslo-folket kjørte via Drammen, mens romerikingene la vegen om Vikersund, Hønefoss og Jevnaker.
Dette har vært en virkelig fin tur, der alt har gått som smurt. Ingen uhell, verken på vegene eller andre steder, og bare fornøyde deltakere.
Med dagsturen fredag, viste måleren på skribentene motorsykkel 100 kjørte mil. Mil i storslått natur og på jevnt over bra veger.
Takk til alle som var med og bidro til et vellykket jubileumsarrangement.

Brus, is og bensin på Shellstasjonen i Sauland.

Stopp i Sauland.

Is ved Hadeland Glassverk på Jevnaker.

lørdag 31. mai 2014

Jubileumsturen dag 3 - Nok en praktdag!

Det er ikke grenser for gleder en skal oppleve. Jubileumsturens tredje dag opprant like klar og vakker som de to foregående. Programmet for dagen var frokost og transport til Gaustablikk Høyfjellshotell ved Rjukan. En tur på snaue 30 mil. I fantastisk natur og på fine veger. Litt humpete her og der, særlig etter passering av fylkesgrensa til Telemark. Men ingen hang med nebbet av den grunn.
Vi hadde en kort stopp i Odda, der softis og annet godt lesket strupene. Ved Låtefoss ble det stopp for å forevige øyeblikket, før turen gikk direkte til Haukeli Fjellstue og lunsj.
Gjennom et landskap som kan ta pusten fra alle og enhver, og tunneler nesten i alle lengder og temperaturer. Fra 189 meter til 5673.
Klokka fem omtrent var vi på plass på Gaustablikk. Et nydelig hotell med dreven betjening som virkelig gjorde alt for oss og la til rette for en svært vellykket og velsmakende middag. Så gikk det som det har gått kveldene før, hyggelig lag og gode historier. Noen av dem til og med fra for 40 år siden.
Det er ingen overdrivelse å påstå at det har vært en kjempefin markering av klubbens 40-årige eksistens.

Vi stoppet i Odda for å strekke på kroppen.

Geir og Espen slapper av.

Låtefoss like sør for Odda er et spektakulært vannfall.

Lunsjen ble inntatt på Haukeliseter.

Gaustablikk Høyfjellshotell kunne også by på fin utsikt fra rommet.

fredag 30. mai 2014

Jubileumsturen - dag 2

Fredag 30. mai.
Etter en lystig kveld torsdag, med tilstander i nærheten av gardenparty, kom de fleste seg opp mens det ennå var frokosttid. Maten smakte fortreffelig, og det ble en tur på "byn" etter frokost.
Halv tolv kjørte ei lang rekke motorsykler ut fra hotellplassen med retning Kjeåsen. En liten gård 550 meter over Hardangerfjorden, anlagt på 1600-tallet. Vegen dit er spektakulær, med herlige hårnålskurver og en tunnel som får de fleste andre veger til å blekne. Utsikten fra stedet er formidabel, og en spør seg selv hva som fikk folk til å bosette seg på et slikt sted.
Etter besøket på Kjeåsen kjørte vi tilbake til Eidfjord, der det ble handlet inn mat til lunsj i det fri. Den ble inntatt på brygga i Ulvik, en drøy halvtimes kjøretur fra Eidfjord. Et perfekt sted å slappe av med selvsmurt mat som smakte helt nydelig i det varme og klare sommerværet.
Fra Ulvik gikk turen på tidligere tiders hovedvei gjennom Espelandsdalen til Granvin. En fantastisk kjøreopplevelse på motorsykkel. Så bar det gjennom det formidable tunnelsystemet og over Hardangerbrua tilbake til Eidfjord, der det smakte godt med en kald leskedrikk ute på plenen.

Olav nyter utsikten fra stien inn til Kjeåsen.

De første menneskene kom til Kjeåsen allerede på 1600-tallet.
Det tok mange tiår å bygge det hele opp.

Ute på kanten stuper fjellet nesten rett ned mer enn 500 meter.

I Ulvik spiste vi felleslunsj ute på bryggekanten.

Ingen tvil om at deltakerne koste seg ute i sola.